Ο νόμος της Λεωφόρου μίλησε ξανά, «πράσινο» το αιώνιο ντέρμπι

Print Friendly, PDF & Email

Ο Παναθηναϊκός των πολλών οικονομικών προβλημάτων πήρε το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν κερδίζοντας, όπως και πέρυσι, με 1-0 τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Το νικητήριο γκολ ο Βιγιαφάνες στο 55ο λεπτό.

Οι «πράσινοι ήταν πιο επιθετικοί στο πρώτο μέρος, μπήκαν δυναμικά και απείλησαν με τον Χίλιεμαρκ στο 4′ και με τον Μολίνς στο 11′. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε προσωρινά, ωστόσο οι γηπεδούχοι παρέμειναν πιο επικίνδυνοι και στο 45+2′ έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Λουντ να σουτάρει και τον Προτό να αποκρούει σωτήρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκδήλωσαν στο 51′ την πρώτη τους τελική με ένα σουτ του Πάρντο που πέρασε πολλά μέτρα άουτ και στο 55′ ήρθε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό όταν ο Λουντ γύρισε από αριστερά και ο Βιγιαφάνες μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 74′ με τον Λουντ να αστοχεί μέσα από την περιοχή, όμως η συνέχεια άνηκε στον Ολυμπιακό. Ο Τάκης Λεμονής φόρτωσε την περιοχή των «πράσινων» με δύο φορ περνώντας στο γήπεδο τον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός μέσα ένα λεπτό (78′-79′) έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Βλαχοδήμος αποσόβησε την ισοφάριση.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε σε μορφή του αγώνα σταματώντας στο 89′ και τον Εμενίκε, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή.

Ο Ολυμπιακός ανεβάζοντας και τον Σισέ στα τελευταία λεπτά κυνήγησε το 1-1, όμως ο Παναθηναϊκός άντεξε, ενώ είχε και την ευκαιρία για το 2-0, στο 91′, με τον Μουνιέ να πλασάρει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί του Ολυμπιακού πλησίασε στο -1 τους «ερυθρόλευκους» έχοντας πλέον 13 βαθμούς. Στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πλατανιά, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο πέταλο των οργανωμένων από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και “όλε, όλε” μετά τη λήξη του ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε έξι διαδοχικές ήττες εκτός έδρας σε ντέρμπι απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αναλυτικά από τις 13/02/2016 μέχρι τις 28/10/2017 έχει χάσει τρεις φορές από την ΑΕΚ (1-0, 1-0, 3-2), μία από τον ΠΑΟΚ (2-0) και δύο από τον Παναθηναϊκό (1-0, 1-0).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (83’ Καμπέσας), Χίλιεμαρκ (87’ Κουτρουμπής), Λουντ, Μολίνς (69’ Μουνιέ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Εγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (77’ Ζιλέ), Ανδρούτσος (65’ Καρσελά), Φορτούνης, Πάρντο (74’ Ανσαριφάρντ), Εμενίκε.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή