«Παρά τα τεράστια λάθη δεν πρέπει να απαξιώσουμε την ελληνική διαιτησία»

Print Friendly, PDF & Email

Για το ενδεχόμενο ορισμού ξένων διαιτητών στα ντέρμπι της Super League μίλησε ο πρώην διεθνής διαιτητής και κριτής του Master REF του SoccerPlus, Ηρακλής Τσίκινης, τονίζοντας ότι παρά τα τεράστια λάθη που έχουν γίνει δεν πρέπει να απαξιωθεί η ελληνική διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τσίκινης στον Metropolis:

Για το σενάριο περί ορισμού ξένων διαιτητών στα ντέρμπι: «Θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στον κανονισμό αν θα υπάρξει χρησιμοποίηση ξένης διαιτητικής τριάδας, αυτό μας το γνωστοποίησε και η FIFA. Δεν είναι απλώς πιθανό, είναι κάτι που συζητιέται έντονα μεταξύ ΕΠΟ και παραγόντων ομάδων. Υπάρχει έντονη προκατάληψη στην χώρα μας, ίσως δικαιολογημένα, αλλά αυτό έχει αντίκτυπο στο πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα πίσω αλλά μόνο μπροστά αν θέλουμε ένα πιο υγιές πρωτάθλημα».

Για το πώς φανεί στους Ελληνες διαιτητής η απόφαση αυτή: «Θα το θέσω απλά για να το καταλάβουν όλοι. Κατάλληλο παράδειγμα ο Σιδηρόπουλος που είναι διεθνής διαιτητής, διαιτητεύει παιχνίδια Champions League. Σκεφτείτε ότι αυτός ο διαιτητής θα ορίζεται μόνο σε μικρά παιχνίδια στην Ελλάδα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Με λίγα λόγια ένας Έλληνας διαιτητής μπορεί να διαιτητεύσει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι αλλά είναι ανίκανος να οριστεί σε ένα ντέρμπι της χώρας του. Θα πέφτει η ψυχολογία των διαιτητών. Ενδεχομένως να μην φέρει η ΕΠΟ διαιτητές που να είναι στην ελίτ. Ποιος θα τους ελέγχει;»

Για το αν οι διαιτητές «πληρώνουν» τα μεγάλα λάθη που έχουν κάνει: «Εγκλήματα γίνονται σε όλο τον κόσμο. Αποδέχομαι ότι στην Ελλάδα έγιναν τεράστια λάθη, το αποδέχομαι. Αν απαξιώσουμε εντελώς όμως την διαιτησία, θα γυρίσει μπούμερανγκ στο ποδόσφαιρό μας. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας για να πάμε μπροστά.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή