Παραδοχή Θεοδωρίδη ότι οι διαιτητές της ΕΠΣ Μακεδονίας παίζουν τίμια και σωστά

Print Friendly, PDF & Email

Τα προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα κατά την περίοδο 2012 – 2016 όταν στην ΕΠΟ ήταν οι διοικήσεις των Σαρρή και Γκιρτζίκη, ο ΟΣΦΠ δεν ασχολούνταν δημόσια με τη διαιτησία, κατηγορούσε ως “εχθρούς του ποδοσφαίρου” όσους παραπονούνταν και δη προκαταβολικά για τους ορισμούς διαιτητών, ουδέποτε άσκηση κριτική στα μέλη της ΚΕΔ, ούτε ενδιαφέρθηκε δημοσίως για την Ένωση από την οποία προέρχονταν οι διαιτητές που ορίζονταν στους αγώνες του και τη σχέση που είχαν αυτές οι Ενώσεις με τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Όταν η διοίκηση της ΕΠΟ έπαψε να είναι αρεστή στον ΟΣΦΠ το τροπάριο άλλαξε. Άρχισαν οι δημόσιες τοποθετήσεις, τα παράπονα, οι διαμαρτυρίες σε θεσμικό επίπεδο και επίσης άρχισε η αξιολόγηση των διαιτητών με βάση την Ένωση από την οποία προέρχονται και τη σχέση που αυτή (η Ένωση) έχει με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Στον προηγούμενο εκτός έδρας αγώνα του ΟΣΦΠ με την Κασσιόπη τα “ερυθρόλευκα” ΜΜΕ μιλούσαν για μπλόκο επειδή ο διαιτητής Ζαχαριάδης που ορίστηκε ήταν από την ΕΠΣ Μακεδονίας από την οποία προέρχεται ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ.

Μετά τον αγώνα ο βασικός εκφραστής του δημόσιου λόγου του ΟΣΦΠ σε θέματα διαιτησίας, Σ. Θεοδωρίδης, είπε “οι διαιτητές ήταν άψογοι, τα ψευτολάθη δεν τα συζητώ, οι επόπτες ήταν άψογοι όπως και ο τέταρτος. Με τέτοιους διαιτητές θα πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο διαιτητής ορίστηκε ο Παπαδόπουλος επίσης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Και στην περίπτωσή του ο Θεοδωρίδης παραδέχτηκε ότι “ο διαιτητής και οι λάινσμαν, έπαιξαν 50-50”, καταρρίπτοντας, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ, τον επικοινωνιακό θόρυβο που δημιουργείται πριν από κάθε παιχνίδι με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ είπε: 

“Οι τελευταίες δύο διαιτησίες προέρχονται από τον σύνδεσμο της Μακεδονίας και ο κύριος Ζαχαριάδης και ο σημερινός διαιτητής και οι λάινσμαν, έπαιξαν 50-50 τίμια σωστά, μπορεί να έκαναν κάποια λάθη αλλά όταν το επιτυγχάνουν είναι επιτυχημένοι, δεν αδίκησαν κανέναν.

Από τον Ολυμπιακό δεν είδατε τίποτα, θα συνέλθει και θα προχωρήσει. Να το βγάλουν από το μυαλό τους πως μπορούν να πάρουν με άλλους τρόπους το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Οκτώ βαθμοί έχουν χαθεί μέχρι σήμερα. Δεχθήκαμε και τους Θεσσαλονικείς διαιτητές που μας έπαιξαν 50-50 και κάναμε το σταυρό μας, δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο για τον Ολυμπιακό. Οι διαιτητές να παίζουν μόνο για τον εαυτό τους και να μην επηρεάζονται από κανέναν παράγοντα, να παίζουν 50-50 όλες τις ελληνικές ομάδες και μόνο τότε θα αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα. Είναι τόσο πασιφανή αυτά που επιδιώκουν που είναι μόνο για γέλια. Ο Ολυμπιακός θα μεγαλουργήσει και θα το πάρει περπατώντας”.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή