Παραιτήθηκε από ΥΠΕΞ ο Νίκος Κοτζιάς!

Print Friendly, PDF & Email

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Αλέξη Τσίπρα ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, μετά και τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου πως «όποιος δυσφορεί στη διαδρομή μπορεί να κατέβει από το τρένο».

Υπενθυμίζεται πως εχθές σημειώθηκε ενδοκυβερνητικό επεισόδιο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και οι ίσες αποστάσεις που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά, φέρεται πως σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικό εκπρόσωπο, να ήταν το «λιθαράκι» για την απόφαση της παραίτησης του ΥΠΕΞ από την κυβέρνηση.

Έξαλλος ο Κοτζιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο σε έξαλλη σχεδόν κατάσταση, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, και μάλιστα μετέφερε τη δυσαρέσκειά του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο συναντήθηκε εκτάκτως αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι δεν ήταν τόσο οι δηλώσεις Καμμένου για plan B στο Σκοπιανό, όσο το γεγονός ότι κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά πως είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή