Ποκετίνο: «Ασαφείς ακόμη οι κανόνες, το VAR σκοτώνει τα συναισθήματα»

Print Friendly, PDF & Email

Η Τότεναμ κέρδισε 1-0 την Τσέλσι στον ημιτελικό του αγγλικού League Cup χάρη σε πέναλτι το οποίο υποδείχθηκε με τη χρήση του VAR, το οποίο στην Αγγλία χρησιμοποιείται ακόμη πειραματικά μόνο σε κυπελλικούς θεσμούς.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, παρότι η ομάδα του ευνοήθηκε από τη χρήση του VAR, ο τεχνικός της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο εξέφρασε ενστάσεις για τον τρόπο χρήσης της νέας τεχνολογίας.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το σύστημα, είναι ένα σύστημα που πρέπει να συμφωνήσουμε για τον τρόπο που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Πρέπει να το αναπτύξουμε, πρέπει να συνεργαστούμε με τους παίκτες, τους προπονητές και τους διαιτητές, πρέπει να είναι ένα εργαλείο για να βελτιώσουμε το παιχνίδι. Είναι ένα σύστημα που μερικές φορές σκοτώνει τα συναισθήματα. Φυσικά αυτή τη φορά ήταν ένα μικρό πλεονέκτημα για εμάς και ήταν μια καλή απόφαση για εμάς, αλλά δεν θα γιορτάσω γιατί περιμέναμε πέντε λεπτά. Είναι ξεκάθαρο, είμαι υπέρ της τεχνολογίας, γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις την εξέλιξη αλλά περιμένουμε τόσο πολύ, δεν είναι σαφές ακόμη ποιοι είναι οι κανόνες», δήλωσε ο Αργεντινός προπονητής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή