Συνάντηση διαιτητών με Γραμμένο, Φούσεκ και ΚΕΔ στα γραφεία της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Στο Πάρκο Γουδί βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (11/02) ο Τάσος Σιδηρόπουλος, με τον Τάσο Παπαπέτρου και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Εκεί συνομίλησαν σε καλό κλίμα για περίπου μία ώρα με τους Βαγγέλη Γραμμένο, Πετρ Φούσεκ, τον Αλέξη Δέδε και τους Περέιρα, Μάριν, Λίντμπεργκ.

Η συνάντηση ήταν ουσιαστικά συνέχεια εκείνης που είχε προηγηθεί την 4η Ιανουαρίου, με αφορμή την επίθεση στον Θανάση Τζήλο, όπου οι διαιτητές είχαν ζητήσει δεσμεύσεις ώστε να άρουν την απόφασή τους για αποχή.

Από την πλευρά των διαιτητών δόθηκε μεγάλος βάρος στο θέμα της εκπαίδευσης από την επιτροπή διαιτησίας, τονίζοντας ότι τα μόλις τρία σεμινάρια που γίνονται όλο τον χρόνο είναι πολύ λίγα.

Επισήμαναν πως στο εξωτερικό γίνονται τέτοιου είδους επιμορφωτικά σεμινάρια κάθε μήνα και με τον κατάλληλο προγραμματισμό, μπορεί να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα, κάτι που βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από την ΚΕΔ.

Από εκεί και πέρα σημειώθηκε κι ο προβληματισμός τους για το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν δεσμεύσεις πως θα ηρεμήσουν τα πνεύματα από τους παράγοντες στο ραντεβού του Γενάρη, αυτό επί της ουσίας κράτησε μόνο για μία εβδομάδα και στη συνέχεια ανέβηκαν ξανά οι τόνοι.

Από την πλευρά της ΕΠΟ ειπώθηκε πως: «Είναι και θέμα δικό σας, να μη δίνετε δικαιώματα με την απόδοσή σας».

Παράλληλα οι διαιτητές αναφέρθηκαν εκ νέου στην πρόθεσή τους να δημιουργήσουν το δικό τους συλλογικό όργανο, το οποίο όμως θα αποκτήσει επίσημη μορφή (με καταστατικό) κι όχι την άτυπη που έχει σήμερα, με την Ομοσπονδία να δίνει τη συγκατάθεσή της.

Το συγκεκριμένο όργανο θα αναλαμβάνει διάφορες δράσεις, μεταξύ άλλων και φιλανθρωπικές, θα μπορεί να διαχειρίζεται τα χρήματα που θα υπάρχουν στο ταμείο του και θα έχει ως σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των διαιτητών, αλλά δεν θα άπτεται σε θέματα διαιτησίας. Θα έχει συγκεκριμένο Δ.Σ. που θα παίρνει τις αποφάσεις, με τις πιο σημαντικές ωστόσο να τίθενται κι αυτές σε ψηφοφορία.

Οι συναντήσεις αυτές πρόκειται να έχουν και συνέχεια ανάμεσα στις δύο πλευρές, θέτοντας διαρκώς επί τάπητος τα διάφορα ζητήματα που μπορεί να προκύπτουν.

ΠΗΓΗ: sdna

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή