Την Παρασκευή συζητείται στο ΔΣ της Super League το θέμα των τηλεοπτικών

Print Friendly, PDF & Email

Την ερχόμενη Παρασκευή (12/01) θα συνεδριάσει το ΔΣ της Super League για τις διαπραγματεύσεις με τη NOVA για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Όπως έχει αναφερθεί σε προγενέστερο ρεπορτάζ του SoccerPlus στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που χωρίζει τη Super League και τη NOVA και αφορά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ του πρωταθλήματος και για την επόμενη σεζόν.

Οπως είναι γνωστό η NOVA προσφέρει για τα δικαιώματα των 15 από τις 16 ομάδες του συνεταιρισμού (εξαιρείται ο ΠΑΟΚ που έχει υπογράψει ξεχωριστά συμβόλαιο με το ίδιο κανάλι) 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση των 30 εκατ. ευρώ δεν ικανοποιεί τις ΠΑΕ του συνεταιρισμού, οι οποίες, ζητούν 33,5 εκατομμύρια ευρώ. Η διαφορά των 3,5 εκάτ. ευρώ προκύπτει ως εξής: 1,5 εκατομμύριο ευρώ ως «μπόνους» για τους 12 «μικρομεσαίους» της και τα δύο εκατομμύρια ως «αντιστάθμισμα» της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος από τη ΝΟVA σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Η NOVA δεν δείχνει να δέχεται την αντιπρόταση του συνεταιρισμού και επομένως αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα.

Στο ΔΣ της ερχόμενης Παρασκευής αναμένεται να ξεκαθαρίσει η θέση των ΠΑΕ του συνεταιρισμού ενόψει της επαφής που θα γίνει με το συνδρομητικό κανάλι στις 15/1.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 12/01/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Διαπραγμάτευση με NOVA (δικαιώματα αγωνιστικής περιόδου 2018-19).

2/ Διάφορα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή