Τον Ελβετό Αντριεν Γιάκοτετ επέλεξε η ΚΕΔ για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΕΔ επέλεξε τον Ελβετό, Αντριεν Γιάκοτετ, για να διευθύνει το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔ είχε επιλέξει Ελβετό διαιτητή και για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Τότε ήταν ο Σάντρο Σέρερ, ο οποίος όμως εν συνεχεία αντικαταστάθηκε με τον συμπατριώτη του, Σαν Φενταγί.

Ο Γιάκοτετ θα έχει στο πλευρό του ως βοηθούς τους Γιαν Κούμπελ και Βίταλ Γιόμπιν επίσης από την Ελβετία. 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Σκουλάς (Θεσσαλίας), ενώ χρέη παρατηρητή θα εκτελέσει από την ΚΕΔ ο Χουάν Αντόνιο Μαρίν.

Ο Γιάκοτετ είναι 35 ετών, γεννήθηκε στη Βασιλεία κι έχει σπουδάσει δικηγόρος. Είναι διεθνής διαιτητής FIFA από το 2011 και ανήκει στη Β’ κατηγορία της UEFA.

Στην ελβετική Σούπερ Λιγκ σφυρίζει από τη σεζόν 2010/11. Από το 2011/12 οι ορισμοί του στην κορυφαία κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος είναι πάντα διψήφιοι, ενώ φέτος έχει ήδη διευθύνει επτά αγώνες μεταξύ των οποίων και το ντέρμπι Ζυρίχη – Γ.Μπόις 3-3 (20/10), όπου έδειξε 10 κίτρινες κάρτες! Θεωρείται αυστηρός διαιτητής, αφού την τρέχουσα σεζόν μοιράζει κατά μέσο όρο πάνω από έξι κίτρινες κάρτες.

Συγκαταλέγεται στους ανερχόμενους ρέφερι της Ελβετίας και την περσινή σεζόν η ομοσπονδία της χώρας τον επέλεξε για τον τελικό του κυπέλλου (Ζυρίχη – Γ. Μπόις 2-1 στις 27/5).

Σε διεθνές επίπεδο η UEFA αξιοποιεί τον Γιάκοτετ κυρίως σε αγώνες προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ και του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχει διευθύνει συνολικά 12 ματς από το 2012/13. Επίσης έχει οριστεί οχτώ φορές σε ματς της Youth League και απόψε (7/11) θα σφυρίξει το Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ.

Κορυφαία του στιγμή σε διεθνές επίπεδο ο αγώνας Τότεναμ – Κάραμπαγκ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2015/16.

Εχει επίσης οριστεί σε έξι αγώνες προκριματικών για το Euro U21 και σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Οι Ελληνες φίλαθλοι μπορεί να τον θυμούνται από το διεθνές φιλικό τον περασμένο Μάρτιο, όπου η Ελλάδα είχε κερδίσει με 1-0 την Αίγυπτο στη Ζυρίχη.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής διαιτητών έχει διευθύνει επίσης στο πρωτάθλημα της Αυστρίας και στο πρωτάθλημα της Πολωνίας από μία αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή