Τοπίο στην ομίχλη η Football League μετά το «ψαλίδι» στην πρόταση της ΕΡΤ

Print Friendly, PDF & Email

Η κλήρωση της Football League έγινε, αλλά δεν ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

Το πότε θα ξεκινήσει η Football League παραμένει άγνωστο διότι, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ΕΡΤ ως το μοναδικό κανάλι που ενδιαφέρεται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος έχει κάνει πρόταση που είναι μειωμένη κατά 50% σε σύγκριση με πέρσι, με τα χρήματα να είναι λιγότερα απ’ αυτά που περίμεναν οι ομάδες, τα οποία θεωρούσαν ήδη λίγα!

Πριν από ενάμιση μήνα, ο πρόεδρος της Football League είχε πει μετά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού ότι το συμβόλαιο που προσφέρει η ΕΡΤ ανέρχεται στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Όμως κατά τη διάρκεια της κλήρωσης προέκυψε ότι το ποσό είναι μειωμένο κατά 50%, με το μισό να είναι διαφημιστικός χρόνος.

Με αυτά τα δεδομένα το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει, με τις ομάδες να αναμένεται να προσπαθήσουν να πετύχουν μία καλύτερη συμφωνία, καθώς τα χρήματα της ΕΡΤ είναι η μοναδική πηγή εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μεταδίδει τους αγώνες της Football League, ενώ έχει ήδη δώσει αρκετά χρήματα για τα δικαιώματα επτά ΠΑΕ της Super League.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόλις τα μέλη της Super League πληροφορήθηκαν τη μειωμένη πρόταση της ΕΡΤ στη Football League, έσπευσαν να τη συσχετίσουν με τη στάση της «μικρής λίγκας» στο θέμα της ανόδου μίας ομάδας μέσω μπαράζ.

Ισως έχει κι αυτό τη σημασία του…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή