Το σχέδιο των FIFA-UEFA για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Εκπρόσωποι της UEFA στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 28/6/2019
Print Friendly, PDF & Email

Οι συναντήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της UEFA στη Νιόν, μπορούν να ερμηνευθούν και ως η απαρχή των εξελίξεων με καταληκτική ημερομηνία αυτή των επόμενων εκλογών στην ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση των FIFA/UEFA το λέει ξεκάθαρα: “Συζητήθηκαν επίσης ο νέος ελληνικός αθλητικός νόμος, που θα τεθεί προς διαβούλευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως και η πιθανότητα οι επόμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να τεθούν υπό την επίβλεψη των διορισμένων εμπειρογνωμόνων της FIFA και της UEFA (ήτοι πριν λήξει η θητεία τους στην Ελλάδα).”

Η θητεία των διορισμένων εμπειρογνομόνων λήγει τον επόμενο Ιούλιο. Οι εκλογές της ΕΠΟ πρέπει να γίνουν έως τον Οκτωβριο του 2020. Προφανώς οι FIFA/UEFA δεν επιθυμούν να παρατείνουν την παραμονή τους μέχρι τον Οκτώβριο.

Ζητούν από την ΕΠΟ να κάνει νωρίτερα τις εκλογές και για να γίνουν νόμιμα θα πρέπει να νομοθετήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, που ήταν παρόν στις συζητήσεις.

Επόμένως με βάση αυτήν την επιθυμία, η θητεία της παρούσας διοίκησης που εξελέγη τον Αύγουστο του 2017 θα είναι μικρότερη των τριών ετών.

Το θέμα, όμως, για τις FIFA/UEFA δεν είναι μόνο πότε θα γίνουν οι εκλογές αλλά και πως το ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί σε αυτές, αφού μετά την τέλεσή τους δεν θα υπάρχει η επιτήρηση, τουλάχιστον στο βαθμό και με τον τρόπο που υπάρχει σήμερα.

Το φερόμενο σχέδιο των FIFA/UEFA προβλέπει τη συναίνεση μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ). Για αυτό ενθαρρύνουν τη συνάντηση των ιδιοκτητών τους και τη συμφωνία σε πρόσωπα κοινής αποδοχής για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, των μελών της ΚΕΔ, και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή