Υπουργείο Ανάπτυξης: “Τραγική η κατάσταση στη Football League”

Print Friendly, PDF & Email

Έγγραφο του υπουργείου ανάπτυξης που φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus και το οποίο εστάλη στην ΕΠΟ το 2015, κατόπιν ερωτήματος της ομοσπονδίας σχετικά με οφειλές των ΠΑΕ προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς, είναι αποκαλυπτικό για την κατάσταση που επικρατεί ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Football League, αλλά και για τη Super League.

Όπως αναφέρεται με βάση τις οικονομικές καταστάσεις που καταθέτουν οι ΠΑΕ της Football League “η κατάσταση είναι τραγική με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία και τα ταμειακά τους διαθέσιμα είναι κόκκινα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους”.

Μάλιστα, στο έγγραφο εκφράζονται επιφυλάξεις “για το αν πρέπει οι εν λόγω εταιρείες να είναι ανώνυμες εταιρείες και ενδεχομένως θα πρέπει να εξετασθούν άλλες νομικές μορφές συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

Περίπου δύο χρόνια μετά το έγγραφο η Football League έχει οφειλές προς το δημόσιο, ενώ τα οικονομικά της καθώς και των ΠΑΕ που μετέχουν σε αυτήν είναι σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα, παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των επιτελών της, να παραμένει ανοιχτό το θέμα της “επιβίωσης”.

Ακολουθεί το έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο είχε τεθεί υπόψη υπόψη και του αρμόδιου υπουργείου “που μέχρι σήμερα δεν έδωσε λύσεις με αποτέλεσμα η κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να επιδεινώνεται”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή