Απαράδεκτος ο Μπέμπεκ στο “Καραϊσκάκης”, έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Αστέρα

ΠΗΓΗ: Youtube
Print Friendly, PDF & Email

Σε πιο ρηχά νερά κινήθηκαν οι αποδόσεις των διαιτητών στα παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής των play off και των play out σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους κριτές της στήλης Master Ref.

Απαράδεκτη έκρινε τη διαιτησία του Κροάτη Μπέμπεκ στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ο Ναούμ Μιντιούρης, ο οποίος τόνισε πως διαιτητής και VAR ήταν σε άλλο γήπεδο. Ο πρώτος έκανε πολλά και σοβαρά λάθη σε ροή αγώνα, ενώ ο VAR που ήταν γενικά πολύ χρήσιμος, θα μπορούσε να έχει επενέβη σε περισσότερες φάσεις. Ο Κουμπαράκης στο Ατρόμητος – ΑΕΛ δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Ο Παπαδόπουλος είχε εύκολο απόγευμα στο Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, ενώ ο Καραντώνης έπρεπε να δώσει πέναλτι υπέρ του Αστέρα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για χέρι του Κρέσπο.

Aπό τη μεριά του, ο Κώστας Ακρίδας τόνισε πως ο Ρόουζ του Άρη έπρεπε να αποβληθεί για το πέναλτι στον Γαλανόπουλο της ΑΕΚ, ενώ είπε πως ο Σιδηρόπουλος τα πήγε αρκετά καλά στο Βόλος – Παναιτωλικός.

Aναλυτικά:

Αγώνας: Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-0 Διαιτητής: Παπαδόπουλος, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Μπορούμε να πούμε πως τα πήγε καλά ο Παπαδόπουλος. Δεν είχαμε διαιτησία με φωνές, αν και είχε κάποια μικρά προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο, όμως ήλεγξε το παιχνίδι, ήταν κοντά στις φάσεις και δεν άφησε με παράπονο καμία από τις δύο ομάδες. Είχε πολύ καλή συνεργασία με τους βοηθούς του και δεν υπάρχει κάποια φάση που να χρίζει ανάλυσης και να μπορούμε να πούμε πως αδίκησε κάποια ομάδα.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Ατρόμητος – ΑΕΛ 0-1 Διαιτητής: Κουμπαράκης, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 40′ σωστά μέτρησε το γκολ της ΑΕΛ, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ.

Στο 60′ σωστά ακυρώθηκε το γκολ το γκολ του Μανούσου, ύστερα από υπόδειξη του α’ βοηθού Αλεξέα.

Στο 70′ ήταν η μοναδική φάση που “έχασε” ο α’ βοηθός, αφού δεν σημείωσε σε θέση οφσάιντ παίκτη του Ατρομήτου που παραλίγο να σκοράρει.

Η διαιτησία του Κουμπαράκη είχε σωστά και λανθασμένα σφυρίγματα, χωρίς όμως κάποια ομάδα να έχει παράπονα.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-1 Διαιτητής: Καραντώνης, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σε αυτό το παιχνίδι είχαμε μία σχετικά καλή διαιτησία, αλλά υπήρχαν κάποιες φάσεις οι οποίες προβλημάτισαν.

Στο 28′ είναι η φάση που συζητείται περισσότερο. Ο Τιλίκα έκανε τη ντρίμπλα στον Κρέσπο, με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του αμυντικού του ΠΑΟΚ, με διαιτητή και VAR να συνεχίζουν το παιχνίδι.

Η άποψη μου είναι πως υπάρχει παράβαση πέναλτι και κακώς δεν δόθηκε γιατί αρχικά η λέξη πρόθεση έχει φύγει από τον κανονισμό. Άρα συζητάμε αν το χέρι ήταν τέτοιο που να έδωσε ένα παράνομο πλεονέκτημα στον αμυντικό. Το χέρι δεν είναι κολλημένο. Είναι ας πούμε στη “γκρίζα ζώνη”, ούτε πολύ ανοιχτό δηλαδή, ούτε πολύ κλειστό, με αποτέλεσμα να πάρει τη μπάλα το χέρι και να μην αφήσει τη φάση να εξελιχθεί.

Κατά την άποψή μου έπρεπε να γίνει χρήση VAR, αλλά προφανώς ο Μανούχος είχε την ίδια άποψη με τον Καραντώνη, για αυτό και δεν τον φώναξε. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας ζήτησε ξανά πέναλτι για μαρκάρισμα του Κρέσπο στον Ριέρα, όμως δεν υπάρχει παράβαση και σωστά ο Καραντώνης συνέχισε το παιχνίδι. Πρόκειται για ένα μαρκάρισμα που γίνεται πολύ συχνά.

Σε δύο περιπτώσεις που ζητάει πέναλτι ο ΠΑΟΚ νομίζω δεν μπορούμε να συζητάμε για παραβάσεις. Στη πρώτη περίπτωση πρόκειται για επαφές που γίνονται μέσα στη μεγάλη περιοχή και σωστά δεν έδωσε κάτι ο διαιτητής. Η άλλη περίπτωση αφορά ένα χέρι που έγινε ύστερα από σουτ παίκτη του ΠΑΟΚ. Το χέρι όμως είναι κολλημένο στο σώμα και δεν υπάρχει παράβαση.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1 Διαιτητής: Μπέμπεκ, Διαιτητής VAR: Ρέινσρεϊμπερ, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 10′, ο Φορτούνης ήταν σε θέση οφσάιντ, πριν καταλήξει η μπάλα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος πέτυχε γκολ στην εξέλιξη της φάσης. Αρχικά το γκολ μέτρησε, αλλά στη συνέχεια, σε μία εύκολη φάση για τον VAR, το τέρμα σωστά ακυρώθηκε.

Στο 27′ ο Μακέντα ήταν κάτοχος της μπάλας μέσα στη περιοχή του Ολυμπιακού, ανατράπηκε από τον Σεμέδο και βρέθηκε στο έδαφος. Ο Μπέμπεκ ήταν πολύ κοντά στη φάση, με καλό οπτικό πεδίο, αρχικά σφυρίζει έμμεσο λακτισμα υπέρ του Ολυμπιακού και δείχνει κίτρινη κάρτα στον Μακέντα για θέατρο. Ο VAR φώναξε τον διαιτητή για να επανεξετάσει τη φάση, με τον Μπέμπεκ να κάνει on field review και τελικά να δίνει σωστά πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και να παίρνει πίσω την κίτρινη κάρτα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σε μία δύσκολη φάση, ο Φορτούνης ήταν κάτοχος της μπάλας, προσπάθησε να μπει στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον διαιτητή να σφυρίζει επιθετικό φάουλ. Η φάση είναι δύσκολη για το αν στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε χέρι ή επιθετικό φάουλ για τράβηγμα ή πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Διαιτητής και VAR δεν έκαναν χρήση της τεχνικής βοήθειας, για να διαπιστώσουν ποιες παραβάσεις υπάρχουν και ποια προηγήθηκε, με τον Μπέμπεκ να σφυρίζει τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 61′ και πάλι ο Μπέμπεκ ήταν κοντά στη φάση, όμως δεν διαπίστωσε πως μετά την απόκρουση που κάνει ο Διούδης η μπάλα βρήκε καθαρά το υψωμένο χέρι του Χασάν. Στη συνέχεια της φάσης ο Ελ Αραμπί σκόραρε. Ο VAR φώναξε τον διαιτητή για επανεξέταση της φάσης, όπου και διαπιστώθηκε η παράβαση του Χασάν, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί σωστά το γκολ.

Στο 63′ ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε στη περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε σουτ και στη συνέχεια ο Ανδρούτσος στη προσπάθειά του να προλάβει έχει επαφή με τα πόδια του Αλεξανδρόπουλου. Ο Μπέμπεκ κοντά στη φάση διαπιστώνει πως υπάρχει ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Ούτε σε αυτή τη φάση έγινε χρήση VAR για να διαπιστωθεί η ορθότητα της απόφασής του.

Στο 65′ σωστά ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πούγγουρα και τον απέβαλλε, διότι σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Χασάν χρησιμοποίησε τον αγκώνα του και τον βρήκε στο πρόσωπο.

Απαράδεκτη διαιτησία από τον Κροάτη Μπέμπεκ, ίσως το μυαλό του ήταν στην Κροατία ακόμα. Διαιτητής κυρίως, αλλά και VAR πρέπει να ήταν σε άλλο γήπεδο.

Βαθμολογία: 6.50

Αγώνας: Βόλος – Παναιτωλικός 3-1 Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 10′ ύστερα από σουτ του Νίνη η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Ταχάρ, καθώς εκείνος έβγαινε από τη περιοχή. Ξεκάθαρη παράβαση, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αν αυτή έγινε εντός ή εκτός περιοχής. Ύστερα από on field review, ο Σιδηρόπουλος έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, αφού το χέρι έγινε οριακά εντός περιοχής.

Στο 35′ σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για χέρι του Περέα. Ο Σιδηρόπουλος έκανε On field review για να επιβεβαιώσει την απόφασή του. Ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι.

Στο 51′ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ντίαζ για οφσάιντ, ύστερα από υπόδειξη του α΄βοηθού Δημητριάδη.

Καλή διαιτησία από τον Σιδηρόπουλο, υπήρχε σεβασμός από όλους προς το πρόσωπό του. Είχε καλή συνεργασία με βοηθούς και VAR και ήταν σε καλή φυσική κατάσταση.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Άρης – ΑΕΚ 1-3 Διαιτητής: Κουλμπακόφ, Διαιτητής VAR: Στούκαν, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 10′ υπάρχει ξεκάθαρη ανατροπή του Λόπεζ από τον Ρόουζ. Ο Κουλμπακόφ ήταν κοντά στη φάση και υπέδειξε αμέσως την παράβαση πέναλτι.

Στο 33′ ο Ρόουζ έκανε άσχημο μαρκάρισμα εντός περιοχής στον Γαλανόπουλο, με τον διαιτητή να μην το βλέπει. Ύστερα από χρήση VAR και on field review δόθηκε σωστά το πέναλτι, θα έπρεπε όμως να δοθεί και κόκκινη κάρτα αντί για κίτρινη στον Ρόουζ γιατί πηγαίνει με τις σχάρες στο γόνατο του Γαλανόπουλου.

Βαθμολογία: 7.70

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή