Μολυσμένος αέρας

Print Friendly, PDF & Email

Η επιχείρηση «μασάζ» προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις στις θεσμικές εκτροπές που έγιναν, ξεκίνησε από την παραμονή της συνεδρίασης.

Πρώτος στόχος ήταν ο εκτελών χρέη πρόεδρου, ο οποίος μέχρι και το μέσημέρι εκείνης της ημέρας ήταν «στα κάγλεκα» και όπως έλεγε θα έβαζε το θέμα του οργανογράμματος και άλλων τινών για να ξεκαθαριστεί ποιος είναι ο πρόεδρος ή όπως συνηθίζει να λέει και μια παλιά καραβάνα της δημοσιογραφίας, ποιος πατάει το κουμπί.

Όσοι γνωρίζουν, όμως, πρόσωπα και καταστάσεις, κρατούσαν μικρό καλάθι, επειδή ξέρουν ότι τα δύο πρόσωπα που επρόκειτο να αναμετρηθούν έχουν τις ίδιες «κατάβολες».

Προέρχονται από την ίδια «μήτρα». Επόμενως υπάρχουν «δυνάμεις» που θα παρενέβαιναν ώστε η σύγκρουση να αποφευχθεί και η ένταση να αποκλιμακωθεί.

Μαζεύτηκαν, λοιπόν, την παραμονή, τα πρόσωπα που απαρτίζουν την «παράταξη», έταξαν στον εκτελούντα χρέη προέδρου ότι στη διεύθυνση στην οποία τοποθετήθηκε συγγενικό του πρόσωπο θα τοποθετηθούν δύο υπάλληλοι ώστε να μην νιώθει μοναξιά και ο «πρόεδρος», γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς αν θέλει τη θέση του, έκανε στροφή 180 μοιρών.

Το πρωί τη συνεδρίασης, πριν αυτή αρχίσει, επιχειρήθηκε ο δεύτερος κύκλος του μασάζ εντός του πάρκου προς όσους πιθανόν τολμούσαν να εγείρουν ενστάσεις ενάντια στην επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων.

Ο εκτελών χρέη προέδρου είχε πάθει αφωνία. Είχε συνθηκολογήσει και είχε αποδεχθεί διαφωνούσε. Ακολουθούσε στις συζητήσεις το δρόμο της σιωπής στέλνοντας με αυτόν το τρόπο το μήνυμα της ήττας.

Όσοι στις συζητήσεις που έγιναν στο προεδρικό γραφείο εξέφραζαν αντιρρήσεις περί παραβιάσης του καταστατικού, περί λαθών στο οργανόγραμμα και άλλων, άκουγαν τον «Καρδινάλιο» να επικαλείται διάφορα άρθρα κάνοντας δικές του ερμηνείες νομιμοποίησης όσων έχουν γίνει, να υπερηφανεύεται, ως άλλος Βraveheart, για τις μάχες που καθημερινά δίνει με τους εχθρούς, ενώ για τον πρώην διευθυντή Αδειοδότησης, φέρεται να είπε ότι θα έπρεπε να έχει απολυθεί ως υπαίτιος της υπόθεσης που έχει φτάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής ελάχιστοι είχαν διάθεση να ξεφύγουν από τον προδιαγεγαμμένο ρόλο τους και να σπάσουν τη σιωπή (των αμνών). Τον Αντωνίου μάρκαρε ο «σέντερ μπακ» Φύτρας. Στον Αγραφιώτη έγινε πιο ομαδικό μαρκάρισμα. Ειπώθηκε άκουσον-άκουσον ότι δεν γνωρίζουν ποιο από τα δύο καταστατικά ισχύει, το παλιό ή το καινούργιο! Ο Γκαγκάτσης χαρακτήρισε την άποψη αυτή «διφορούμενη»…

Αμέσως μετά, στους διαδρόμους του πάρκου, ακουγόταν κάτι σαν τη φωνή του «Καρδινάλιου», που με αναπτερωμένο ηθικό λόγω του θριάμβου και με το χαρακτηριστικο του μειδίαμα αναφωνούσε προς τους «θεατές», πανηγυρίζοντας τη νίκη του: «Στείλτε κι άλλα εξώδικα, περιμένω κι άλλα εξώδικα»!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή