“Πρωταθλητής” ο Παπαπέτρου, “έκπληξη” ο Τσαγκαράκης, “βυθίστηκε” ο Κομίνης

Ο Τάσος Παπαπέτρου
Print Friendly, PDF & Email

Η χρονιά ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με τις βαθμολογίες των κριτών του Master Ref, Κώστα Ακρίδα, Ναούμ Μιντιούρη και Ηρακλή Τσίκινη, κορυφαίος διαιτητής της φετινής σεζόν αναδεικνύεται ο Τάσος Παπαπέτρου με μέσο όρο 8,33.

Ο Παπαπέτρου ορίστηκε σε 10 αναμετρήσεις και είναι χαρακτηριστικό πως η χειρότερή του βαθμολογία ήταν 8,10, μόλις μία φορά. Άλλη μία φορά πήρε 8,20 και στα υπόλοιπα οχτώ ματς άγγιξε το άριστο κερδίζοντας σταθερά βαθμούς από 8,30 και πάνω.

Ο Παπαπέτρου έκλεισε ιδανικά τη χρονιά βγάζοντας με επιτυχία το Ολυμπιακός – ΑΕΚ σύμφωνα με τον Ναούμ Μιντιούρη, ο οποίος τον βαθμολόγησε με 8,30.

Έτσι, ο διεθνής διαιτητής της ΕΠΣ Αθηνών διατηρήθηκε οριακά μπροστά από τον δεύτερο Πέτρο Τσαγκαράκη, ο οποίος τερμάτισε τη σεζόν με μέσο όρο 8,32, επίσης σε 10 ματς. Οφείλουμε βέβαια να παρατηρήσουμε ότι ο Παπαπέτρου ορίστηκε σε παιχνίδια μεγαλύτερης δυσκολίας, παίζοντας μάλιστα και ντέρμπι στα πλέι-οφ.

Για τον Παπαπέτρου, αξίζει εξάλλου να σημειώσουμε ότι για δεύτερη σερί σεζόν πατάει το βάθρο στη βαθμολογία του Master Ref, καθώς την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε τερματίσει δεύτερος με μέσο όρο 8,29.

Μετά τον Παπαπέτρου και τον Τσαγκαράκη, που είχε πολύ καλή παρουσία στην πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λιγκ, τρίτος το νήμα έκοψε ο Βασίλης Φωτιάς, που πέρυσι είχε ανακηρυχθεί πρωταθλητής.

Ο Πέτρος Τσαγκαράκης

Ο ρέφερι της ΕΠΣ Πέλλας είχε πολύ καλές διαιτησίες σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και άντεξε στα ψηλά στρώματα παρότι στο ματς Βόλος – Ολυμπιακός, είχε βαθμολογηθεί με 7,00 από τον Κώστα Ακρίδα.

Ο Βασίλης Φωτιάς

Τέταρτος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Ο ρέφερι από την ΕΠΣ Αρκαδίας πήρε τους περισσότερους ορισμούς τη φετινή σεζόν συμπληρώνοντας 13 ματς ως πρώτος διαιτητής και φυσικά το 8,18 με το οποίο ολοκλήρωσε τη χρονιά έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το 8,17 του πέμπτου Σέζου, ο οποίος έπαιξε φέτος μόνο επτά ματς.

Ο Διαμαντόπουλος επιβεβαίωσε και στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ότι ήταν φέτος από τους πιο σταθερούς διαιτητές, «αποσπώντας» 8,30 από τον Ναούμ Μιντιούρη για την απόδοσή του στο Ατρόμητος – Πανιώνιος.

Με θετικό τρόπο έκλεισε τη χρονιά και ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 8,40 από τον Ηρακλή Τσίκινη στο ΑΕΛ – Ξάνθη. Ο διεθνής ρέφερι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου με αυτή τη βαθμολογία έκανε στο φινάλε της σεζόν άλμα τεσσάρων θέσεων και από 13ος τερμάτισε τελικά 9ος. Συνολικά πάντως, για τα στάνταρ του Σιδηρόπουλου το 8,09 με το οποίο έκλεισε τη φετινή αγωνιστική περίοδο μάλλον είναι χαμηλό σε σχέση με τη βαθμολογία του Master Ref τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Την περσινή σεζόν είχε ολοκληρώσει με μέσο όρο στο 8,28 και την προπέρσινη στο 8,24 τερματίζοντας πρώτος.

Ο Δημήτρης Καραντώνης παρά το 7,90 που πήρε από τον Κώστα Ακρίδα για το ματς Αστέρας Τρίπολης – Λαμία διατηρήθηκε στην πρώτη δεκάδα, την οποία συμπληρώνουν οι Φωτιάδης, Τσαμούρης και Τάσης, έχοντας βέβαια λιγότερους ορισμούς τόσο από τον Καραντώνη όσο και από τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος ως διεθνής πήρε και πιο δύσκολα ματς.

Ειδικά στις περιπτώσεις των Φωτιάδη και Τσαμούρη, πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος πήραν λιγότερα παιχνίδια συγκριτικά με πέρυσι, όπου αμφότεροι τερμάτισαν εκτός της πρώτης δεκάδας. Αντίθετα, ο Τάσης κέρδισε περισσότερο την εμπιστοσύνη του Μέλο Περέιρα, αφού έπαιξε ένα παιχνίδι περισσότερο συγκριτικά με την περσινή σεζόν και από 20ος που ήταν το 2018/19, φέτος τερμάτισε 8ος.

Ο Γιώργος Τζοβάρας ολοκλήρωσε τη χρονιά με το 8,20 του Κώστα Ακρίδα στο Παναιτωλικός – Βόλος. Ο ρέφερι της ΕΠΣ Φθιώτιδας έπιασε έτσι στην 13η θέση τον Κουτσιαύτη ανεβαίνοντας δύο σκαλοπάτια στη συνολική βαθμολογία. Γενικά, κρίνεται βελτιωμένος συγκριτικά με πέρυσι που ολοκλήρωσε τη σεζόν 19ος.

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος παρά το 8,20 από τον Ηρακλή Τσίκινη για το Παναθηναϊκός – ΟΦΗ δεν μπόρεσε να βελτιώσει τη θέση του και παρέμεινε 21ος. Συνολικά, ήταν μία μέτρια σεζόν για τον Παπαδόπουλο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι είχε τερματίσει ισόβαθμος με τον Γιώργο Κομίνη στην 5η θέση.

Μεγάλη πτώση σε σχέση με πέρυσι εμφάνισε και ο Κομίνης, καθώς από πέμπτος τερμάτισε φέτος 19ος, πληρώνοντας κυρίως την εμφάνισή του στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στα πλέι οφ, όπου βαθμολογήθηκε με 6,00 από τον Ναούμ Μιντιούρη.

Χαμένος και ο Ευάγγελος Μανούχος που από 8ος τη σεζόν 2018/19, έπεσε τη φετινή 22ος.
Πτωτικά συγκριτικά με πέρυσι κινήθηκε και ο Στέφανος Κουμπαράκης, καθώς από 15ος πέρυσι, τερμάτισε φέτος τελευταίος, ισόβαθμος με τον Εμμανουήλ Σκουλά.

Σε ό,τι αφορά στον Σκουλά για δεύτερη σερί σεζόν βρίσκεται στις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας του Master Ref, έχοντας μάλιστα φέτος χειρότερο μέσο όρο σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθεί η τελική βαθμολογία του Master Ref για τη Σούπερ Λιγκ της σεζόν 2019 – 2020:  

Βαθμολογία Διαιτητών

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή