Αντιδρά η ΓΓΑ στην πρόθεση απόσυρσης της υποψηφιότητας του Παγκρήτιου

Print Friendly, PDF & Email

Αντιδράσεις από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού προκαλεί η συζήτηση που άνοιξε στην ΕΠΟ για απόσυρση της υποψηφιότητα του Παγκρήτιου για τη διοργάνωση του τελικού του EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2022 – 2023.

Όπως αναφέρει το SDNA “o γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Αλέξης Δέδες, πρότεινε την απόσυρσή της υποψηφιότητας, διότι όπως είπε, ούτε τα έργα στο Παγκρήτιο έχουν προχωρήσει, ούτε χρήματα υπάρχουν και ούτε η οργανωτική επιτροπή έχει συσταθεί λόγω της κόντρας μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού και της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Ο Δέδες έκανε και μια αποκάλυψη. Ανέφερε ότι υπάρχει έγγραφο του δήμου Ηρακλείου που αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ζητάει το χώρο που προορίζεται και την εξυπηρέτηση των τηλεοπτικών μέσων (βαν κλπ) για να τον μετατρέψει σε γήπεδο τένις, ενώ γνωρίζει ότι προορίζεται για άλλη χρήση στο φάκελο υποψηφιότητας.

Από πολλούς έπεσε στο τραπέζι η αλλαγή έδρας. Δηλαδή η ΕΠΟ να επιμείνει στη διεκδίκηση της διοργάνωσης αλλά όχι στο Παγκρήτιο, που χρειάζεται πολλά χρήματα και έχουν εντοπιστεί και άλλου είδους δυσκολίες“.

To κρατικό AME-AΠΕ σε δικό του ρεπορτάζ μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στο “υφυπουργείο Αθλητισμού” με αφορμή την πρόθεση της ΕΠΟ να αποσύρει την υποψηφιότητα του Παγκρήτιου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Την ώρα που στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ζητούνταν εξηγήσεις από τον Αλέξη Δέδε για την πορεία του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου και τις πρόσφατες δηλώσεις του περί απόσυρσης από τον τελικό του UEFA Conference League 2022 ή 2023, στον δήμο Ηρακλείου έχουν μπει στην τελική ευθεία αναβάθμισης του Παγκρητίου!

Δεν είναι τόσο η αντικατάσταση των πινάκων με τελευταίας τεχνολογίας, ούτε οι υπόλοιπες προγραμματισμένες εργασίες, όσο η πρόοδος που αφορά στο θέμα με την τοποθέτηση του σκεπάστρου, την συντήρηση του υπάρχοντος και τους ανεμοφράκτες που θα εγκατασταθούν.

Πρόσφατα, λοιπόν, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου τα τεύχη δημοπράτησης, έπειτα από την πολύμηνη εξειδικευμένη Μελέτη, τις λύσεις που δόθηκαν στα περιβαλλοντικά ζητήματα και την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Βρίσκονται πλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την τυπική έγκρισή τους εντός του Ιουλίου, ενώ παράλληλα στελεχώνεται και η Επιτροπή Διαγωνισμού. Έτσι, εντός των επόμενων εβδομάδων βγαίνει προς δημοπράτηση το έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με κονδύλι εξασφαλισμένο από το ΠΔΕ και ο εργολάβος θα προκύψει μέσα στους προσεχείς τρεις μήνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ), συντάσσεται προς υπογραφή Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΓΓΑ και του δήμου Ηρακλείου, στο οποίο θα προβλέπεται ότι οποιαδήποτε επιπλέον έξοδα, ώστε το Παγκρήτιο να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League εφόσον αναλάβει τη διοργάνωση, θα καλυφθούν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Άλλωστε, τέτοια δέσμευση είχε δώσει και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όσο για την πληροφορία περί εγγράφων της ΓΓΑ προς τον δήμο Ηρακλείου, που ζητούν συγκεκριμένη έκταση του περιβάλλοντα χώρου του Παγκρητίου προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τένις, επιβεβαιώνεται αλλά με την διευκρίνηση ότι αφορά σε υπαίθρια γήπεδα, τα οποία τις ημέρες του τελικού θα χρησιμοποιηθούν κανονικά και αποκλειστικά για τους σκοπούς της τηλεοπτικής κάλυψης, χωρίς να δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στην ΕΠΟ αντιλαμβάνονται ότι οι χειρισμοί και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και δυσαρέσκεια στο Ηράκλειο και όχι μόνο, καθώς το ζήτημα πήρε και πολιτικές διαστάσεις με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αυγενάκη στη Βουλή. Επιπλέον, τυχόν υιοθέτηση των αιτιάσεων του κ. Δέδε και της πρότασής του για απόσυρση της υποψηφιότητας, θα πλήξει εθνικά τη χώρα.”

Καμία δημοσίευση για προβολή