Αρμενία: “Οι Τούρκοι κατέρριψαν μαχητικό μας” – Διαψεύδει η Άγκυρα

ARMENIAN DEFENSE MINISTRY VIA AP
Print Friendly, PDF & Email

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ότι τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε δικό της μαχητικό SU-25, προκαλώντας τον θάνατο ενός πιλότου. Διαψεύδει η Άγκυρα.

Για κατάρριψη μαχητικού SU-25 της Αρμενίας από τουρκικό μαχητικό F-16 κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, με την επίθεση να έχει ξεκινήσει από τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν.

Το Γερεβάν είχε αναφέρει ότι τουρκικά αεροσκάφη είχαν πάρει μέρος στο πλευρό του Μπακού και ότι τα μαχητικά του Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζονταν από τουρκικά F-16 κατά τη διάρκεια επιθέσεων κατά Αρμενίων. Η Άγκυρα άλλωστε, πράγμα που είχε τονιστεί και από τις δηλώσεις του Ερντογάν, έχει ξεκαθαρίσει την έμπρακτη στήριξή της στο Μπακού, τόσο σε επίπεδο διαπραγματεύσεων όσο και στη μάχη.

Το αρνείται η Τουρκία

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας, ωστόσο, η τουρκική πλευρά έσπευσε να διαψεύσει το περιστατικό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε στο εν λόγω Μέσο ότι η Τουρκία δεν έχει καμία ανάμειξη με την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Στην ανακοίνωσή του, το ΥΠΑΜ της Αρμενίας αναφέρει ότι “μαχητικά F-16 που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας απογειώθηκαν από αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν για να ασφαλίσουν τους οικισμούς Vardenis, Mets Masrik, Sotk της περιοχής Gegharkunik του Αζερμπαϊτζάν. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, το αεροσκάφος Su-25 της Πολεμικής Αεροπορίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας καταρρίφθηκε από μαχητικό F-16 της Τουρκίας”.

Στο τέλος της ανακοίνωσης μάλιστα γνωστοποιείται και ο θάνατος του πιλότου: “Δυστυχώς, ο πιλότος πέθανε ηρωικά”.

Πηγή: news247

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή