Μπαλτάκος: “Διαθέσιμα τα γήπεδα των Κρίσταλ Πάλας, Τσέλσι και Άρσεναλ για τον τελικό Κυπέλλου – Έχει δίκιο η SL2” (video)

Print Friendly, PDF & Email
Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της «ΚΡΗΤΗ TV», μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος, κατά την παρουσία του στο Ηράκλειο για την κοπή πίτας ΕΠΣ Ηρακλείου.  
 
Μεταξύ άλλων είπε:
 
Για το θέμα του μητρώου σωματείων της ΓΓΑ: «Το θέμα του μητρώου έχει ως εξής: Η ΕΠΟ δεν ήταν ποτέ αντίθετη στο να έχει το κράτος μητρώο των σωματείων. Εκείνο που μας ενόχλησε και κάναμε μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι ήταν οι κυρώσεις. Έγιναν τρεις διαφορετικές προσπάθειες και τρεις φορές με τροπολογίες μειώθηκε το βάρος των συνεπειών. Δόθηκαν αρκετές παρατάσεις και έτσι πολλά σωματεία κατάφεραν να μπουν στο μητρώο. Η κυβέρνηση έκανε πίσω σε αρκετά σημεία και χαλάρωσε αρκετά το θέμα του μητρώου. Δυστυχώς, όμως, το Λασίθι δεν παίζει μπάλα και μας απασχολεί πολύ, γιατί είναι η μοναδική Ένωση στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει τρόπος να λυθεί τώρα και το καλοκαίρι, πρέπει η ΕΠΟ και η κυβέρνηση φυσικά να προχωρήσουμε σε διορθωτικές κινήσεις, ώστε και στο Λασίθι να παίξουν ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει λογική στο να μην μπορούν να παίξουν μπάλα σε έναν ολόκληρο νομό. Πρέπει να στηριχθούν οικονομικά οι Ενώσεις και μέσω αυτών τα ερασιτεχνικά σωματεία.». 
 
Για την κατάσταση στη Super League 2: «Στη Super League 2 θα έπρεπε ο αριθμός των ομάδων να είναι μικρότερος. Όσες ομάδες έχει η Super League 1 θα έπρεπε να έχει και η Super League 2. Κάθε χρόνο μειώνονται με βάση τον νόμο και, αν το καλοκαίρι καταφέρουμε να τις μειώσουμε περισσότερο, θα είναι το ιδανικό. Να έχουμε 14, 16, το πολύ 18 ομάδες. Είναι αδύνατον να αντέξουν οικονομικά οι ομάδες. Είναι κάτι που μας απασχολεί και θα πρέπει επίσης το καλοκαίρι να γίνουν διορθωτικές κινήσεις με επίκεντρο το οικονομικό. Διαφορετικό είναι μια πίτα να μοιράζεται σε 100 και διαφορετικό σε 10. Σε ό,τι αφορά την τωρινή αναστολή, απ’ ό,τι καταλαβαίνω θα βγει καινούργια υπουργική απόφαση. Σίγουρα οι ομάδες έχουν δίκιο, γιατί, όπως υποστηρίζουν, υπήρχε υπόσχεση για περισσότερα χρήματα. Οι περίπου 265 χιλιάδες έχουν γίνει περίπου 70 χιλιάδες. Ο κ. Αυγενάκης το διέψευσε, είπε ότι δεν είχε υποσχεθεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένα κενό και θα το δούμε στη νέα ΚΥΑ. Να φύγει η κατηγορία ότι αυτό το πρωτάθλημα έχει εμπλοκή με χειραγωγημένους αγώνες. Έρχονται εκθέσεις από τη Sport Radar με ένδειξη για χειραγωγημένους αγώνες και αυτό μειώνει τη διαπραγματευτική της ικανότητα. Πρέπει το πρωτάθλημα να στηριχθεί.». 
 
Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Αυτή τη στιγμή το γήπεδο είναι το Πανθεσσαλικό αφού στον τελικό θα υπάρχει μια ομάδα από την Αττική και μια εκτός Αττικής. Δε θα πάμε στη Σλοβακία ή τη Λιθουανία για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Επιδιώκουμε να πάμε εκεί που υπάρχει έντονο το στοιχείο της ομογένειας. Πέρα απάτη τη Γερμανία και την Αγγλία, παίζει και η Αυστραλία, αλλά είναι πολύ δύσκολο λόγω της αλλαγής του καιρού. Η αγγλική Ομοσπονδία καταρχήν συμφωνεί, όμως τα γήπεδα δεν είναι δικά της. Πρέπει να έρθουμε σ’ επαφή και με τις ομάδες, που τους ανήκουν τα γήπεδα. 20 και 21 Μαΐου, που προσανατολιζόμαστε για τον τελικό, στην Αγγλία είναι διαθέσιμα τα γήπεδα της Κρίσταλ Πάλας, της Τσέλσι και της Αρσεναλ. Το Γουέμπλεϊ δεν είναι διαθέσιμο. Θα επικοινωνήσουμε με τις ομάδες. Από την Ομοσπονδία της Γερμανίας δεν έχουμε ακόμη απάντηση».
 
 Για τη διαιτησία: «Προσωπικά ως πρόεδρος της ΕΠΟ π πιστεύω ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι άριστοι. Αυτό που τους εμποδίζει είναι η καχυποψία παραγόντων και φιλάθλων. Στην Ελλάδα, στο πρώτο σφύριγμα αρχίζουν τα γνωστά και αυτό τους… σκοτώνει. Η ΕΠΟ πρέπει να παροτρύνει τους Έλληνες διαιτητές και να τους επαναφέρει στα ντέρμπι. Η κατεύθυνση πρέπει να είναι αυτή». 
Για το μη διεξαχθέντα αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ: “Επειδή η υπόθεση θα φτάσει την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ δε θέλω να πάρω θέση για να μη θεωρηθεί ότι παίρνω θέση υπέρ του ενός ή του άλλου. Κοινός τόπος είναι ότι τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο αλλά να τηρούνται και οι κανονισμοί.
Δείτε τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή