Ενστάσεις από τη Super League για τα κυβερνητικά μέτρα στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της βίας

Print Friendly, PDF & Email

Τη διαφωνία της για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στον αθλητισμό, εξέφρασε η πλευρά της Super League 1 κατά την πολύωρη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι ΠΑΕ διαφωνούν στην ανάληψη της ευθύνης για τη λειτουργία των συνδέσμων, που τους μετατίθεται, βάσει των εξαγγελιών της κυβέρνησης, τις ποινές που θα προβλέπονται και για το θέμα της συστέγασης των συνδέσμων στα γραφεία τους.

Η υπάρξη διαφωνιών που ακούστηκαν στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε και από τον υφυπουργό αθλητισμού, στις δηλώσεις που έκανε.

Ο Λ. Αυγενάκης χωρίς να μπει σε λεπτομέριες, επί των διαφωνιών, είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει νέα σύσκεψη.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αθλητισμού, δήλωσε:

«6,5 ώρες συζήτησης, ουσιαστικής συζήτησης, πραγματικής συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε αλλά να μη φεύγουμε από το τραπέζι του διαλόγου. Κάτι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι το τελευταίο γεγονός του θανάτου του Άλκη μας έφερε όλους πιο κοντά και επιτάχυνε τις διαδικασίες, το ένιωσα πολύ έντονα. Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι εκπροσωπήθηκαν στη συζήτηση σχεδόν όλες οι νόμιμες λέσχες των φιλάθλων, που είχαν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις, προβληματισμούς. Το ξεκαθαρίσαμε για πολλοστή φορά, αυτό κάνω και τώρα. Ξεκαθαρίζουμε, δεν τσουβαλιάζουμε. Άλλο οι λέσχες φιλάθλων, οι οργανωμένες, που πραγματικά προσφέρουν ένα ωραίο κλίμα, ένα πεδίο διαλόγου, συζήτησης, συμμετοχής, ικανοποίησης, χαράς στα μέλη των λεσχών τους κι άλλο οι χούλιγκανς, οι συμμορίες και οι κατά δήλωση σύνδεσμοι ή λέσχες, που βεβαίως εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε και η αστυνομία καλά κάνει και τους ελέγχει.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μαζί τους, όπως δεσμεύτηκα και μέσα, πολύ πολύ σύντομα διότι είχε γίνει μία προσπάθεια, το παραδέχθηκαν στις αρχές του 2020 με 2021 να βρεθούμε, εκείνοι δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, οπότε το ραντεβού αυτό δεν έγινε ποτέ. Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ πιο ώριμα και μας έφερε πολύ πιο κοντά και η σημερινή συζήτηση. Άρα τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε ξανά για να συζητήσουμε και επιμέρους ζητήματα. Το βέβαιο είναι ότι όλες οι πλευρές με ξεκάθαρη θέση της πολιτείας, που λειτουργούμε υπό την ευθύνη και τις εντολές του ίδιου του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσουμε σε μέγιστο βαθμό το πρόβλημα της οπαδικής βίας».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή