“Η ΑΕΚ νοθεύει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος – Ψάχνει αστείους λόγους για να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά”

Print Friendly, PDF & Email

Μιλώντας στο Σπορ FM o πρόεδρος του Ατρόμητου, Γ. Σπανός, σχολίασε την ένσταση της ΑΕΚ και την απόφαση του διαιτητή Μανούχου για αντικανονικότητα του γηπέδου, που είχε ως αποτέλεσμα τη μη τέλεση του αγώνα.

«Στις 5:00 μετά από επιθεώρηση που έκανε ο διαιτητής όταν κλήθηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να επιθεωρήσει το τέρμα πως υπολείπεται κάποιους πόντους. Εν συνεχεία, ενημερώθηκα εγώ από τους ανθρώπους της ομάδας μας ότι μας ζητήθηκε να επιλυθεί το πρόβλημα. Σαν ΠΑΕ Ατρόμητος κάναμε ότι ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί το πρόβλημα καθώς έχουμε και ακραίες καιρικές συνθήκες στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, μετρήθηκαν ξανά οι δύο εστίες μετά τις παρατηρήσεις του διαιτητή. Η μια ήταν κανονικότατη χωρίς κάποιο πρόβλημα (αυτή που βλέπουμε αριστερά). Η δεύτερη εστία μετρήθηκε σε τέσσερα σημεία και στα δύο ήταν κανονική και στα άλλα δύο βρέθηκε μια μικρή απόκλιση, την όποια ως ΠΑΕ Ατρόμητος αμφισβητούμε.

Θεωρώ ότι το 2023 όταν όλοι λέμε ότι θέλουμε ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, να ψάχνει μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ προσκόμματα για να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι και να το πάρει με άλλο τρόπο, νομίζω ότι το μόνο που κάνουμε είναι να τορπιλίζουμε το ίδιο το προϊόν.

Ο Ατρόμητος θα καταθέσει αντιρρήσεις. Το θέμα έχει πάει στον αθλητικό δικαστή. Έχει κάνει ένσταση η ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα θα κριθεί το θέμα στον αθλητικό δικαστή, εκεί όπου θα καταθέσουμε τις θέσεις μας.

Δεν έγινε το παιχνίδι για 1-1,5 πόντο σε ένα σημείο που ήταν κοντύτερο το τέρμα κατά τον διαιτητή. Αυτό γράφεται και στο φύλλο αγώνα. Λες και όλα τα γήπεδα της χώρας είναι άριστα και άψογα. Μιλάμε για γήπεδο όπου έχουν διεξαχθεί 15 παιχνίδια, παίζουν οι μικρές εθνικές ομάδες και δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα.

Άλλο το να βάλουμε έναν ποδοσφαιριστή τιμωρημένο, αυτό είναι κανονισμός. Να καθόμαστε όμως στο 2023 να μετράμε με μεζούρα την απόσταση των δοκαριών από την γραμμή και να έχουμε έναν πόντο διαφορά με αντίξοες καιρικές συνθήκες που πλήττουν την Αττική και το Περιστέρι και να λέμε ότι δεν πρέπει να γίνει το παιχνίδι. Την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος νοθεύει η συγκεκριμένη ένσταση.

Δεν έχει ξανασυμβεί σε εμάς αυτό. Έχουμε παίξει 15 παιχνίδια και κανένας αντίπαλος δεν έχει διατυπώσει το παραμικρό πρόβλημα για το γήπεδό μας».

Σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικά κανάλια, ο Γ. Σπανός, είπε:

«Είναι λυπηρό. Έχουμε φτάσει στο 2022 και να κρίνονται τα παιχνίδια εκτός αγωνιστικού χώρου με αστεία επιχειρήματα. Η ομάδα της ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση γιατί το ένα δοκάρι είχε διαφορά κάποιων πόντων από τις κανονικές διαστάσεις. Φέτος γίνανε 15 παιχνίδια, καμία αντίπαλη ομάδα δεν έθεσε ένσταση.

Καμία ομάδα ποτέ δεν είχε πρόβλημα εδώ τόσα χρόνια. Μας ειδοποίησε ο διαιτητής πως υπήρχε διαφορά στα δοκάρια και μετά εμείς της κατεβάσαμε στο ελάχιστο. Οι δικοί μου άνθρωποι μου λένε, γιατί εγώ δεν μπορούσα να ήμουν στον αγωνιστικό χώρο, ότι το ύψος ήταν στις κανονικές διαστάσεις σε 3-4 τέσσερα σημεία και σε ένα σημείο ήταν διαφορά δύο πόντων.

Το σημερινό που έγινε στον Ατρόμητο, μια ομάδα με ιστορία που έχει παίξει Ευρώπη και έχει φιλοξενήσει φέτος 15 παιχνίδια, είναι αστείος ο λόγος. Αστείο μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ να ψάχνει αστείους λόγους για να πάρει το ματς στα χαρτιά.

Η νομική υπηρεσία επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία. Θα αντικρούσουμε την ένσταση της ΑΕΚ με δικά μας στοιχεία. Ζητάμε από τη Super League, την ΕΠΟ και το υφυπουργείο Αθλητισμού να πάρει θέση αν θέλουν το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στο γήπεδο και όχι με τακτικές του 1980.

Θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής τι θα γίνει με την αναμέτρηση.

Λυπάμαι που οι Έλληνες διαιτητές είναι φοβικοί, ο Μανούχος έψαξε διάφορους τρόπους να βρει αν έχει λίγο ανωμαλία. Λες και σε όλα τα γήπεδα που έχει παίξει ήταν άψογα. Μας έκανε εισήγηση για να διορθώσουμε τα πράγματα. Το γήπεδο διορθώθηκε, το παιχνίδι έπρεπε να διεξαχθεί κανονικά»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή