Κλάτενμπεργκ: Ο Χασάν υπερβάλει στην επαφή με τον Σένκεφελντ – Δεν ήταν σε αφύσικη θέση το χέρι του Σανκαρέ

Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΕΔ δημοσίευσε το καθιερωμένο βίντεο με τις επίμαχες φάσεις που χρήζουν ανάλυσης από τον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Αυτή την εβδομάδα, ο Άγγλος σχολιάζει οκτώ περιπτώσεις.

Για δύο περιπτώσεις πέναλτι φωνάζει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σε Σένκεφελντ και Σανκαρέ, ωστόσο ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται καμία απολύτως παράβαση και ο Μάντεν σωστά έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι διότι ενώ ο επιτιθέμενος μάχεται με τον αμυνόμενο για να βρει τον χώρο του, υπερβάλει στην επαφή και ρίχνει και τα δύο του πόδια στο έδαφος τη στιγμή που και οι δύο παίκτες έχουν τα χέρια τους ο ένας πάνω στον άλλον», αναφέρει ο Άγγλος αρχιδιαιτητής αναφορικά με τη μονομαχία Σένκεφελντ-Χασάν, ενώ για τη δεύτερη περίπτωση που διαμαρτύρονται οι Πειραιώτες (χέρι Σανκαρέ), σημειώνει πως:

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, καθώς ο ποδοσφαιριστής εντός του τείχους πηδά έχοντας τα χέρια του εντός του σώματός του και συνεπώς δεν το καθιστά αφύσικα μεγαλύτερο. Το χέρι όταν ήρθε σε επαφή με την μπάλα, δεν ήταν πάνω από το επίπεδο των ώμων και η όλη ενέργεια ήταν φυσική στην προσπάθεια του παίκτη να μπλοκάρει την μπάλα η οποία παίχτηκε από τόσο κοντινή απόσταση».

Παράλληλα αναφορικά με τις φωνές του Άρη για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνει Βάτσιο και Μανούχο, αφενός για το οφσάιντ στο γκολ των “κιτρίνων” που ακυρώθηκε κι αφετέρου για το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι.

Ακόμη ο επικεφαλής της ΚΕΔ αναφέρει ότι ορθώς δόθηκε η εσχάτη των ποινών υπέρ της Λάρισας στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία

*Ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με την ακύρωση του γκολ του Φερνάντεθ λόγω φάουλ του Μπαράλες στον Τζανετόπουλο. Η επαφή του επιθετικού του Αστέρα Τρίπολης ήταν αρκετή για να προκαλέσει την πτώση του αμυντικού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χώρος για τον σκόρερ.

*Στην επόμενη φάση που ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι, ο Κλάτενμπεργκ συμφωνεί με την διαδικασία που ακολούθησαν ο διαιτητής Καραντώνης και ο VAR Φωτιάς. Αρχικά υπήρχε παράβαση πέναλτι, καθώς ο αμυντικός Βλάχος βρίσκει μόνο τα πόδια του Μουνάφο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Φωτιάς θα καλούσε σε on field review τον Καραντώνη, έπρεπε να εξεταστεί αν υπάρχει οφσάιντ και όπως διαπιστώθηκε υπήρχε και προηγούνταν του πέναλτι. Ο Κλάτενμπεργκ συμφωνεί πως υπάρχει οφσάιντ, επομένως ότι έγινε μετά είναι ως μη γενόμενο.

Άρης – Παναιτωλικός

*Στην περίπτωση του γκολ του Άρη, που ο Γκάμα σημειώθηκε σε οφσάιντ, ο Κλάτενμπεργκ τόνισε πως η ΚΕΔ είναι πολύ ευχαριστημένη για την διαδικασία που ακολουθήθηκε και την τοποθέτηση των σημείων αναφοράς για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση ή όχι. Σωστά δόθηκε οφσάιντ.

*Στο 33′ ο Γκάμα είδε την κίτρινη κάρτα για θέατρο, αφού σύμφωνα με τον διαιτητή Βάτσιο έπεσε μόνος του, με τον VAR Μανούχο να τον επιβεβαιώνει και να του λέει μπράβο μέσω της ενδοεπικοινωνίας. Ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί και εκείνος πως δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι, αφού ο Γκάμα πέταξε μακριά την μπάλα και στη συνέχεια έπεσε επίτηδες στον αμυντικό, ο οποίος είχε σταματήσει να διεκδικεί την μπάλα.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

*Στην περίπτωση του χεριού του Ανδρούτσου μέσα στην περιοχή, όπου ο διαιτητής Μάντεν συνέχισε το παιχνίδι με κόρνερ, ο Κλάτενμπεργκ συμφωνεί πως δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι. Το χέρι του αμυντικού του Ολυμπιακού είναι κοντά στο σώμα του και δεν το κάνει αφύσικα μεγαλύτερο.

*Στην φάση όπου ο Χασάν ζήτησε πέναλτι, ο Μάντεν δεν έδωσε τίποτα, με το VAR να συμφωνεί. Το ίδιο έκανε και ο Κλάτενμπεργκ, αφού συμφωνεί ότι «δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι διότι ενώ ο επιτιθέμενος μάχεται με τον αμυνόμενο για να βρει τον χώρο του, υπερβάλει στην επαφή και ρίχνει και τα δύο του πόδια στο έδαφος τη στιγμή που και οι δύο παίκτες έχουν τα χέρια τους ο ένας πάνω στον άλλον».

* Στην φάση της εκτέλεσης φάουλ του Βαλμπουενά, που η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σανκαρέ, διαιτητής και VAR δεν διαπίστωσαν παράβαση. Ο Κλάτενμπεργκ συμφωνεί, καθώς ο ποδοσφαιριστής εντός του τείχους πηδά έχοντας τα χέρια του εντός του σώματός του και συνεπώς δεν το καθιστά αφύσικα μεγαλύτερο. Το χέρι όταν ήρθε σε επαφή με την μπάλα, δεν ήταν πάνω από το επίπεδο των ώμων και η όλη ενέργεια ήταν φυσική στην προσπάθεια του παίκτη να μπλοκάρει την μπάλα η οποία παίχτηκε από τόσο κοντινή απόσταση.

ΑΕΛ – ΑΕΚ 

*Στην φάση που δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ, ο διαιτητής Γκορτσίλας αρχικά δεν υπέδειξε κάποια παράβαση και στη συνέχεια ο VAR Ευαγγέλου τον κάλεσε σε on field review, όπου διαπίστωσε την παράβαση και έδωσε το πέναλτι. Ο Κλάτενμπεργκ συμφωνεί με την υπόδειξη του πέναλτι, καθώς οι βραχίονες του Γκαρσία της ΑΕΚ ήταν εκτός του σώματός του και το έκαναν αφύσικα μεγαλύτερο. Επιπλέον, τονίζει πως η μπάλα έχει έρθει από μακρινή απόσταση, επομένως ο παίκτης είχε αρκετό χρόνο να μετακινήσει τα χέρια του από την θέση τους.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή