Η τροπολογία Αυγενάκη οδηγεί σε ηλεκτρονική ψηφοφορία όσες Ενώσεις και Ομοσπονδίες έχουν προκηρύξει εκλογές

Print Friendly, PDF & Email

Η τροπολογία Αυγενάκη που ανοίγει το δρόμο για την μέσα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων σε αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες, δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, εφόσον η θητεία της διοίκησης δεν έχει λήξει, δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές και όταν προκηρυχθούν εκλογές πιθανόν να έχουν αρθεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό και να επιτρέπονται οι μετακινήσεις και οι συναθροίσεις.

Ωστόσο σε περίπτωση που κάποια αθλητική ένωση η ομοσπονδία έχει ήδη προκηρύξει εκλογές, που δεν μπορεί να τις διεξάγει με τον παραδοσιακό τρόπο, τότε μπορεί να τις παρατείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 ή με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού μέχρι τις 10 Απριλίου 2021, προκειμένου αυτές να διεξαχθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Άρα αν οι αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις που έχουν προκηρύξει εκλογές δεν μπορέσουν να τις διεξάγουν μέχρι τις προκαθορισμένες από τον νόμο ημερομηνίες με τον παραδοσιακό τρόπο, θα πρέπει αυτές να γίνουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, άλλως ανοίγει ο δρόμος για να προσβληθεί η νομιμότητα των διοικήσεων τους.

Όπως αναφέρεται στο αρ. 4 της τροπολογίας «οι παρ. 1 και 2 (σ.σ. που αφορούν την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας) κατισχύουν κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται στα καταστατικά των αθλητικών σωματείων, ενώσεων ή ομοσπονδιών.
Αρχαιρεσίες που έχουν προκηρυχθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, εφόσον πρόκειται να διεξαχθούν με τη χρήση σύγχρονων μέσων Τ.Π.Ε., σύμφωνα με τιε παρ. 1 και 2, δύναται να αναβληθούν με απόφαση του αρμόδιου καταστατικού οργάνου και να διεξαχθούν έωες την 31η.3.2021, κατά παρέκκλιση κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή