''Κάνουμε πόλεμο σε ένα σύστημα που κάνει εξυπηρετήσεις εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό''

Print Friendly, PDF & Email

Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ”FOCUS FM” και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την ένταξή του στο ΔΣ της ΠΑΕ, τον Ιβάν Σαββίδη τις δικαστικές διαμάχες με τον Ολυμπιακό και το ντέρμπι της Κυριακής.

Απόσπαμα των όσων είπε:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και την ένταξή του στο ΔΣ: Σήμερα ανακοινώθηκε η συμμετοχή μου στο Συμβούλιο αλλά σε ότι αφορά τον τίτλο θα πρέπει να συνεδριάσει το Δ.Σ για να μου δοθεί και επίσημα ο ρόλος του αντιπροέδρου.

Για την ΑΜΚ, τις επενδύσεις Σαββίδη και τα χρήματα που έχει βάλει στον ΠΑΟΚ: Είναι μια πάρα πολύ ακριβή ομάδα, τα έσοδα δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο και γι’ αυτό έπρεπε να καλύψει το κενό αυτό με μια ακόμα χρηματοδότηση. Θυμίζω το… πανηγύρι που κάναμε για την πληρωμή των χρεών. Δεν έχει σημασία μόνο ότι τα βάζει τα λεφτά, αλλά πότε τα βάζει. Είναι τεράστια η συνεισφορά του Σαββίδη. Επένδυση είναι αυτή στο Πόρτο Καρράς, γιατί βάζει 200 για να πάρει κάποια στιγμή 201. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περιμένει ανταπόδοση των χρημάτων που έβαλε. Ο Σαββίδης πληρώνει την τρέλα του για τον ΠΑΟΚ, για την περηφάνια ενός ολόκληρου λαού.

Ο Γιώργος Σαββίδης είναι παθιασμένος με τον ΠΑΟΚ, έχουν ιδιαίτερο πάθος οικογενειακώς. Η δική μας μεγάλη ευθύνη είναι όσο τρέλα και να έχουν –  δεν θέλω να είναι οι άνθρωποι που θα μετανιώσουν ή θα πληγωθούν που θα ανεβάσουν τον πήχη ψηλά και αν δεν τα καταφέρουν μια χρονιά. Δεν πρέπει, επειδή έχει λεφτά ο άνθρωπος και επειδή έχουμε ανοιχτό μπάτζετ, να τεντώνουμε τα πράγματα.

Έχει κάνει επενδύσεις σε υποδομές στην Θεσσαλονίκη, που δεν είχαν γίνει ποτέ. Το οπαδικό κριτήριο είναι ξεπερασμένο. Μπορεί κάποιος να είναι Αρειανός και να δουλεύει σε εταιρεία του κ. Σαββίδη. Θα πει δηλαδή ότι δεν τον εκτιμάει; Όλοι αναγνωρίζουν την επιχειρηματική ικανότητα και την συνέπεια του. Όταν ένας τέτοιος άνθρωπος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, ολοκληρώνει ένα deal σαν αυτό του Πόρτο Καρράς δείχνει πολλά. Μέσα από την συμφωνία ήθελε συμβολικά να δείξει πως παρά τα δύσκολα, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε την ζωή μας. Οι κινήσεις του αρκετές είναι συμβολικές.

Για τις δικαστικές «μάχες» με τον Ολυμπιακό: Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, όπως ο ΠΑΟΚ. Οι κόντρες των διοικήσεων αφορά τις διοικήσεις και θέλουμε να δείξουμε την διαφορά αισθητικής, αντιμετώπισης και φιλοσοφίας. Έχουμε χαώδεις διαφορές με τον κ. Μαρινάκη σε όλα, αλλά δεν κάνουμε πόλεμο απέναντι σε καμία ομάδα, εμείς κάνουμε πόλεμο σε ένα σύστημα που κάνει εξυπηρετήσεις εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Όταν λοιπόν ο κ. Μαρινάκης έχασε το προνόμιο να αισθάνεται πρωταθλητής από τον Οκτώβριο, αποφάσισε ότι ο κίνδυνος είναι ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ να βγει απέναντι του. Αυτό το γάντι δεν μπορούμε να το αφήσουμε… αναπάντητο. Στο τέλος της ημέρας ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι υπερήφανος και θα μπορεί να λέει ότι εμείς δεν είμαστε όπως αυτοί.

Για το ντέρμπι της Κυριακής: Ο παίκτης του ΠΑΟΚ πρέπει να μπει με την νοοτροπία στο γήπεδο ότι η διαφορά είναι στους επτά βαθμούς και με νίκη θα πάει στους τέσσερις. Τα αποτελέσματα αυτής της σεζόν θα χτίσουν και την ψυχολογία για την επόμενη σεζόν και μέχρι να αλλάξει χέρια το πρωτάθλημα είναι δικό μας. Πρέπει εμείς ως διοίκηση να εξαφανίσουμε την δικαιολογία από την ομάδα. Στόχος μας είναι οι νίκες και οι επιτυχίες. Τρεφόμαστε από τις νίκες και πρέπει να συνηθίσουμε τον κόσμο μας σε επιτυχίες περισσότερες.

Φαντάζομαι ότι όλοι είναι σε αμηχανία σε ότι αφορά τις μεταγραφές, όλα πάνε πίσω και προέχει η νίκη την Κυριακή. Θα τραβήξει σε μάκρος η μεταγραφική περίοδος, γιατί έχουμε ντέρμπι και αμέσως μετά τα υπόλοιπα. Υπάρχουν στο τραπέζι δυο τίτλοι και τους διεκδικούμε.