Η νέα σύγκρουση στο ποδόσφαιρο έχει ως επίκεντρο την παραμονή του Κλάτενμπεργκ

Πηγή: Intime/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Print Friendly, PDF & Email

Η νέα αναμέτρηση των αντιμαχόμενων δυνάμεων στο στο πεδίο του ποδοσφαίρου έχει ως διακύβευμα την παραμονή του Κλάτενμπεργκ στην προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για δύο ακόμα χρόνια.

Ο “πόλεμος” έχει ήδη αρχίσει -από την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, συγκεκριμένα- και οι οι “βασικοί παίκτες”, ο ένας μετά τον άλλον ανοίγουν τα χαρτιά τους είτε άμεσα, όπως έκανε πρόσφατα ο υφυπουργός Αθλητισμού, είτε έμμεσα.

Το SoocerPlus παρουσιάζει πώς διαμορφώνονται αυτήν τη στιγμή τα δύο μπλοκ. Ποιοι είναι υπέρ της παραμονής του Άγγλου και ποιοι θα ήθελαν να απαλλαγούν από την παρουσία του.

Υπέρ της παραμονής του για δύο ακόμα χρόνια (το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι) είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί μαζί του και έχει συστήσει ομάδα εργασίας προκειμένου να νομοθετήσει την επαγγελματική διαιτησία, την απεξάρτηση των διαιτητών από τις ΕΠΣ και άλλες προτάσεις του.

Υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ είναι η UEFA, βάσει όσων είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χέρμπερτ Χούμπερ, επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης που είχαν συστήσει για την ΕΠΟ οι υπερθνικές συνομοσπονδίες και η οποία λειτούργησε έως το καλοκαίρι του 2020.

Όσον αφορά τους big-4, μόνο μέσω ερμηνείας μπορούμε να προσεγγίσουμε τη στάση τους.

Ωστόσο στην κατηγορία των υπέρμαχων της παραμονής του Κλάτενμπεργκ θα μπορούσαμε να εντάξουμε τόσο τον Ολυμπιακό, που αποφεύφει μέσω των ΜΜΕ που επηρεάζει, τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, όσο και τον Παναθηναϊκό, που φέρεται να είναι η μοναδική ΠΑΕ που απάντησε θετικα στην πρόσκληση της ΕΠΟ να καλύψει μέρος της μισθοδοσίας του.

Από την άλλη, οι “αρνητές του Κλάτενμπεργκ” για ευνόητους λόγους, αποφεύγουν να εκφραστούν, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, ανοιχτά.

Ωστόσο από τα ΜΜΕ επιρροής της ΑΕΚ παρατηρείται επικοινωνικακό κρεσέντο εναντίον με διάφορες κατηγορίες.

Η ΕΠΟ, με την κίνηση να ζητήσει από τους Big-4 να καλύψουν το υπόλοιπο της μισθοδοσίας των αλλοδαπών μελών της ΚΕΔ, προχώρησε σε μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευθεί πολλαπλώς. Ακόμα και ως αδυναμία συνέχισης καταβολής του μισθού τους ή και ως κίνηση πίεσης.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το καλοκαίρι οπότε λήγει το συμβόλαιο του Κλάτενμπεργκ με την ΕΠΟ, σε περίπτωση που οι FIFA/UEFA επιβάλλουν τη διατήρηση ξένων μελών στην ΚΕΔ, υπάρχει η άποψη να ζητηθεί η μείωση του αριθμού των μελών και των αποδοχών τους κατά το ήμισυ.

Με άλλα λόγια, η δημιουργία συνθηκών, που θα αποθαρρύνουν τον Κλάτενμπεργκ να συνεχίσει.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, κρατάει διακριτική στάση και εξακολουθεί να τηρεί τις συμφωνίες.

 
 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή