Η ολιστική μελέτη παραδόθηκε, η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές άρχισε

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Σε ένα μήνα από σήμερα θα ξέρουμε το νέο πρόεδρο για τη νέα εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αφού οι αρχαιρεσίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 23/11.

Μέχρι τότε μένει να ξεκαθαρίσουν τρία πράγματα:
Πρώτον, η UEFA κατέθεσε την ολιστική μελέτη αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό της καθώς και αν επηρεάζει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.
 Η πλευρά της κυβέρνησης έχει εκφραστεί υπέρ ενός διευρυμένου εκλογικού σώματος, όμως γνωρίζει ότι αν δεν ανάψουν το πράσινο φως FIFA UEFA η οποιαδήποτε παρέμβαση θα αφορά τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του αυτοδιοίκητου. Στις προχθεσινές δηλώσεις ο υφυπουργός αθλητισμού είπα ότι ολιστική Μελέτη αφορά και το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ όμως πηγές από την ομοσπονδία αναφέρουν το ακριβώς αντίθετο και δεν ανησυχούν.
Δεύτερον όπως φάνηκε από όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τ. Αγραφιώτης στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ Ολυμπιακός επικαλούμενος το σκεπτικό του ειρηνοδίκη που δεν ενέκρινε τη σχετική αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ θεωρεί ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Αύγουστο του 2021 και όχι το Νοέμβριο του 2020επειδή τότε ολοκληρώνει τη θητεία της τωρινής διοίκησης.
Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός, ο αντιπρόεδρός του και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, και η ΕΠΣ Πειραιά προσέφυγαν στο διαιτητικό δικαστήριο ( η προσφυγή απορρίφθηκε ) δεν αποκλείεται είτε αυτοί που προσέφυγαν, είτε άλλοι, πείτε στο διαιτητικό δικαστήριο είτε αλλού, να υπάρξει προσφυγή με στόχο την ακύρωση των εκλογών.
Τρίτον, ένα μήνα πριν τις εκλογές δεν έχει γίνει γνωστό ποιος η ποιοι θα διεκδικήσουν την προεδρία και ποιοι θα είναι υποψήφιοι για τις υπόλοιπες θέσεις εκτελεστικής επιτροπής.
Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα δύο προηγούμενα, όπως και να έχει αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές άρχισε και σύντομα θα δοθούν απαντήσεις σε όλα όσα μέχρι στιγμής αποτελούν ερωτήματα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή