Κασναφέρης: "Εξαιρετική η διαιτησία του Γκορτσίλα - Γέρνει το VAR όταν παίζει ο μεγάλος με τον μικρό"

Print Friendly, PDF & Email

Ο τιμ μάνατζερ του Απόλλωνα Σμύρνης και πρώην διαιτητής Α’ Εθνικής, Γιώργος Κασναφέρης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό OVER FM 104,9 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στη διαιτησία του Γκορτσίλα στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, στο VAR και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για τη διαιτησία στο ματς ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης: «Ήταν εξαιρετική η διαιτησία του Γκορτσίλα, εμείς δεν φωνάζουμε για να φωνάζουμε… Και με τον Αστέρα Τρίπολης καλός ήταν ο Ευαγγέλου, αλλά υπήρχε θέμα με το VAR και ένα πέναλτι που δεν το είδε και δεν δόθηκε. Είχαμε εξαιρετική φιλοξενία από τους ανθρώπους της Λάρισας, και τους ευχαριστούμε και είχαμε και μια εξαιρετική διαιτησία, ήταν καταφανής η αγωνιστική η ανωτερότητα του Απόλλωνα”

Για τον Μαρκ Κλάτενμπέργκ «Στο τέλος του χρόνου θα δούμε αν έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Είναι ερωτηματικό ότι έβαλε ξένο διαιτητή και στο Βόλος – Λαμία! Δεν θέλω να σκαλίσω το θέμα περισσότερο, η διοίκηση έχει τοποθετηθεί…

Ο Περέιρα δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, τώρα ήρθε ένας άλλος ξένος, δεν ξέρουμε τι θέλει να κάνει. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα εξηγήσει σε όλους τι όραμα έχει”.

Για το VAR: «Δεν θα σταματήσουν τα παράπονα και τα λάθη ποτέ. Αυτό που έχει αλλάξει τώρα είναι το VAR. Δεν έχει καταφέρει η ελληνική διαιτησία να έχει μια ομοιομορφία με το VAR.

Το VAR ήρθε για να διορθώσει ένα σοβαρό λάθος, όχι για να γίνει διαγωνισμός για να ψάχνεις ένα λαθάκι και για να φανεί ότι ο ένας διαιτητής είναι καλύτερος από τον άλλον…

Με τον Παναθηναϊκό είχαμε 15 λεπτά καθυστερήσεις για τις τρεις φάσεις. Χάνεται η ομορφιά του αγώνα έτσι. Μπαίνει γκολ και περιμένεις το VAR για να πανηγυρίσεις!

Το VAR πρέπει να είναι ίδιο προς όλους, όταν παίζει ο μεγάλος με τον μικρό το VAR γέρνει… Μπαίνει στο VAR ανθρώπινος παράγοντας με τον VARίστα, δεν έχουμε καταφέρει να υπάρχει αντικειμενική απεικόνιση κάθε φάσης.

Δεν τον έχουμε συναντήσει τον Κλάτενμπέργκ… Και είναι άλλο να εκφράσεις παράπονα και άλλο να μας ακούσει με προτάσεις.

Αναλύσαμε φάσεις, κάναμε ανακοινώσεις, μιλήσαμε… Πλέον είναι θέμα της διαιτησίας».

Για το φαινόμενο με τις μηνύσεις κατά διαιτητών: «Όποιος βάζει κάποια χρήματα θέλει να τα προασπίσει. Η κάθε διοίκηση το βλέπει ως λύση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και τους διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί…».

Στο ερώτημα ξένοι ή Έλληνες διαιτητές: «Είμαι υπέρ και του Έλληνα διαιτητή και του αρχιδιαιτητή, αλλά πρέπει να καθίσουν όλοι και να τα βρουν. Με τον ξένο μπαμπούλα δεν γίνεται τίποτα. Ούτε βελτιώνεται ο Έλληνας διαιτητής με το να παίζουν όλα τα μεγάλα παιχνίδια οι ξένοι. Πρέπει να μένουν και στις πιο μικρές κατηγορίες τα παιδιά περισσότερο, να αποκτήσουν εμπειρίες και προσωπικότητα. Είμαι υπέρ των Ελλήνων με τα λαθάκια τους. Δεν νομίζω ότι άλλαξαν πολλά με τους ξένους διαιτητές αυτά τα τέσσερα χρόνια που έχουμε…”

Για τη θητεία του Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία της ΕΠΟ: «Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα δεν είχε… Αυτό! Όταν όμως δεν είσαι εκεί στην Ομοσπονδία να βλέπεις τι ακριβώς συμβαίνει, δεν είμαι αντικειμενικός”.

Πηγή: a-sports.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή