Κλάτενμπεργκ: Έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Αστέρα, το VAR “έσωσε” το Σιδηρόπουλο, έδειξε μόνο ένα από τα λάθη του Μπέμπεκ

Intime/Στέλιος Βολιτάκης
Print Friendly, PDF & Email

Οχτώ επίμαχες φάσεις από τέσσερις αγώνες εξέτασε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο καθιερωμένο εκπαιδευτικό βίντεο της ΚΕΔ. Ο Βρετανός επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας υποστήριξε ότι στις επτά από τις οχτώ αυτές φάσεις, πάρθηκε εν τέλει η σωστή απόφαση. Το μοναδικό λάθος που διαπίστωσε, το έκανε ο Καραντώνης και ο VAR Μανούχος, στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ, που δεν διέκριναν πέναλτι υπέρ του Αστέρα στο χέρι του Κρέσπο.

Βόλος – Παναιτωλικός
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τονίζει πως η τελική απόφαση να δοθεί πέναλτι υπέρ του Βόλου και κίτρινη κάρτα στον Ταχάρ για χέρι μέσα στην περιοχή ήταν σωστή. Αρχικά ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε φάουλ, ωστόσο μετά από υπόδειξη του VAR Γκορτσίλα, επανεξέτασε τη φάση και διόρθωσε την αρχική του απόφαση.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ θεωρεί σωστή την απόφαση να δοθεί πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στο χέρι του Περέα, όχι όμως κίτρινη κάρτα, διότι ο παίκτης του Βόλου δεν ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς την εστία έπειτα από κάποιο σουτ. Και σε αυτήν την περίπτωση το πέναλτι δόθηκε μετά από υπόδειξη του VAR Γκορτσίλα στον Σιδηρόπουλο για επανεξέταση της φάσης.

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ
Ο Κλάτενμπεργκ τονίζει πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο χέρι του Κρέσπο, υποστηρίζοντας πως κάνει κίνηση προς την μπάλα και ότι έχει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Τόσο ο Καραντώνης, όσο και ο VAR Μανούχος είχαν διαφορετική άποψη, θεωρώντας ότι το χέρι του Κρέσπο ήταν κοντά στο σώμα του, όπως ακούγεται από την ενδοεπικοινωνία.

Στην πτώση του Ριέρα μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, όπου και πάλι στον Αστέρα Τρίπολης διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ο Κλάτενμπεργκ τόνισε πως σωστά δεν υποδείχθηκε παράβαση, θεωρώντας φυσιολογική την επαφή του Κρέσπο στον αντίπαλό του.

Στη φάση που «φώναξαν» στον ΠΑΟΚ για πέναλτι μετά το σουτ του Αουγκούστο, ο Καραντώνης είδε το χέρι του Μουνάφο, ωστόσο τόνισε στην ενδοεπικοινωνία με τον VAR Μανούχο, ότι ήταν σε φυσική θέση και κολλημένο στο σώμα. Ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με τον Καραντώνη και υπογράμμισε πως σωστά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Αρης – ΑΕΚ
Στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ελέγχθηκε πιθανό επιθετικό φάουλ του Ανσαριφάρντ με το χέρι στη διεκδίκηση με τον Σούντγκρεν. Ο VAR διαπίστωσε πως το χέρι το είχε κάνει τελικά ο αμυντικός του Αρη και έτσι το γκολ μέτρησε. Ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε πως ορθά κατακυρώθηκε το τέρμα της Ενωσης.

Ο Κλάτενμπεργκ τόνισε πως ορθά καταλογίστηκε το δεύτερο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, διότι ο Ρόουζ ναι μεν αρχικά βρίσκει την μπάλα όμως στη συνέχεια χτυπάει με τις τάπες τον Γαλανόπουλο. Επίσης, σωστά κατά τον Κλάτενμπεργκ δόθηκε μόνο κίτρινη κάρτα στον στόπερ του Αρη και όχι κόκκινη. Σε αυτήν τη φάση ο Κουλμπακόφ είχε δείξει αρχικά παίζεται, αλλά τελικά άλλαξε την απόφασή του μέσω VAR.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Ο Κλάτενμπεργκ τόνισε πως σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στην ανατροπή του Μακέντα από τον Σεμέδο και κίτρινη κάρτα στον στόπερ του Ολυμπιακού. Αρχικά ο Μπέμπεκ είχε δώσει κίτρινη στον φορ των «πράσινων» για θέατρο, αλλά διόρθωσε την απόφασή του χάρη στο VAR.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ απέφυγε να σχολιάσει άλλη φάση από το “ντέρμπι αιωνίων”, ΠΑΡΌΤΙ υπήρξαν πολλές επίμαχες φάσεις και διαιτητικές αποφάσεις.

Δείτε τα σχόλια του Κλάτενμπεργκ για τις επίμαχες φάσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή