Κοπιτσής στο SP: “H ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της”

Ο Χάρης Κοπιτσής με τον Ακη Ζήκο - Intime/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
Print Friendly, PDF & Email

Ο Χάρης Κοπιτσής αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το Γενάρη του 1993 έως το Καλοκαίρι του 2001, κατακτώντας δυο πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα. Ο Κοπιτσής μιλάει στο SoccerPlus για εκείνη την περίοδο, αλλά και για το τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να ζήσει ξανά τέτοιες εποχές, καθώς και πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα, ξεκαθαρίζοντας τόσο ότι η ΑΕΚ είναι διεκδικήτρια του φετινού τίτλου, όσο και για το ότι πρέπει να βελτιώσει άμεσα την εικόνα της για να παραμείνει διεκδικήτρια μέχρι το τέλος. Ακόμα εκφράζει την δυσαρέσκεια του για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται αλλαγή προπονητή. Διαβάστε περισσότερα στην συνέντευξη που ακολουθεί:

Χάρη, έτσι όπως βλέπεις την ΑΕΚ, μπορεί να είναι διεκδικήτρια του φετινού πρωταθλήματος;

“Και βέβαια. Έχει καλούς παίκτες, καλό υλικό, η ΑΕΚ είναι, πάντα διεκδικεί το πρωτάθλημα. Αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της γιατί με αυτή την εικόνα θα έχει δυσκολίες…”

Σε δέκα μέρες έχουμε τον αγώνα για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, σε περίπτωση που την Δευτέρα η Ένωση νικήσει το Βόλο, ο αγώνας αυτός θα είναι κομβικής σημασίας για το αν η ΑΕΚ μπορεί να μείνει στην διεκδίκηση του τίτλου;

“Η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει πρώτα το παιχνίδι με τον Βόλο και μετά με τον Ολυμπιακό, γιατί αν δεν πάρει σε αυτή την αναμέτρηση το αποτέλεσμα που θέλει, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο ο αγώνας κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρέπει να πάει βήμα – βήμα. Από κει και πέρα, αν χάσει από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ θα μείνει πολύ πίσω σε ότι αφορά την διεκδίκηση, αν νικήσει θα είναι πολύ κοντά, είναι ξεκάθαρο αυτό”.

Πότε υπολογίζεις το νέο γήπεδο να είναι έτοιμο; Προς το τέλος της νέας χρονιάς;

“Όπως έχουνε πει και από την διοίκηση, γίνεται προσπάθεια να είναι έτοιμο όσο πιο σύντομα γίνεται. Βλέπουμε ότι η ομάδα χωρίς να έχει δικό της γήπεδο, αντιμετωπίζει δυσκολίες και σίγουρα είναι κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση. Από κει και πέρα η ΑΕΚ, πάντα διεκδικεί το πρωτάθλημα, απλά το νέο γήπεδο θα έχει άλλη δυναμική”.

Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως όταν η ΑΕΚ μπει στο καινούριο της γήπεδο, θα είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ως φαβορί. Σε βρίσκει σύμφωνο αυτή η άποψη;

“Τα φαβορί και όλα αυτά, αποδεικνύονται στο γήπεδο. Αυτό έχει δείξει η εμπειρία και οι ομάδες που κερδίζουν τα πρωταθλήματα είναι ομάδες που έχουν ένα συνδυασμό πραγμάτων, δεν έχουν μόνο γήπεδο, έχουν και αγωνιστική ικανότητα, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, χημεία μεταξύ τους, πολύ καλό προπονητή, γιατί το γήπεδο δεν παίζει μπάλα, το γήπεδο απλά βοηθάει. Οι ποδοσφαιριστές παίζουνε μπάλα και αν γίνει συνδυασμός όλων των παραπάνω, συν το καινούριο γήπεδο, τότε η ΑΕΚ δεν ξέρω αν θα είναι φαβορί για τίτλο, σίγουρα όμως θα έχει αυξημένες πιθανότητες”

Πλησιάζει η μεταγραφική σεζόν του Ιανουαρίου, που πιστεύεις ότι «πονάει» η ομάδα και θα ήθελε ενίσχυση;

“Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή έχει και πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, πάντα όμως, όταν μια ομάδα διεκδικεί το πρωτάθλημα μπορεί να χρειαστεί προσθήκες ποιοτικές, έτσι ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Αυτοί που το ζουν από μέσα, οι προπονητές και όλοι οι υπεύθυνη έχουν την κατάλληλη απάντηση. Γιατί ζώντας από κοντά έναν ποδοσφαιριστή, στις προπονήσεις και στους αγώνες μπορείς να καταλάβεις τι χρειάζεται η ομάδα. Σίγουρα ότι καλό και ποιοτικό μπορεί να έρθει για την ΑΕΚ είναι ευπρόσδεκτο. Πάντα μια ομάδα χρειάζεται βελτίωση”.

Τώρα που είπες τη λέξη προπονητές, ποια είναι η γνώμη σου για τον Καρέρα;

“Ο Καρέρα είναι ένας προπονητής ο οποίος από την αρχή που ήρθε βοήθησε πολύ την ομάδα. Σίγουρα από τότε κάποια πράγματα έχουνε γίνει αρκετά καλά, κάποια άλλα χρήζουν βελτίωσης. Νομίζω ότι είναι ένας προπονητής που καταλαβαίνει που έχει βρεθεί και νομίζω ότι είναι επαρκής για να διεκδικήσει με την ΑΕΚ το πρωτάθλημα”.

Πάντως αυτό που βλέπω εγώ, είναι η ΑΕΚ επί Καρέρα, έχει δώσει έξι αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό, μαζί με τον τελικό του κυπέλλου, σε κανέναν από αυτούς τους αγώνες η ΑΕΚ δεν βρέθηκε μπροστά στο σκορ…

“Οπωσδήποτε αυτό είναι ένα στατιστικό και ένα στοιχείο πάρα πολύ σοβαρό, πρέπει η αντίληψη και η προοπτική για τα ντέρμπι να διαφοροποιηθεί. Δεν νομίζω ότι αρμόζει στην ιστορία της ΑΕΚ να έχει αυτά τα αποτελέσματα, να μην μπορεί να προηγηθεί ή να μην μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό. Η ιστορία μας έχει δείξει πως όταν η ΑΕΚ είναι δυνατή, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Νομίζω ότι είναι ένα στατιστικό στοιχείο, όπου ο πρώτος που θα πρέπει να αναρωτηθεί είναι ο προπονητής ο ίδιος, γιατί αυτόν αφορά πάνω απ’ όλα και λιγότερο εμάς, μόνος του θα πρέπει να βρει αυτή τη λύση”.

Από την απάντηση σου θα σταθώ στο «και λιγότερο εμάς» και μπορώ να σου πω ότι την περίοδο που αγωνιζόσουν με την φανέλα της ΑΕΚ, είχες αρκετές επιτυχίες εναντίον των άλλων τριών ομάδων του «big four». Ποιο ήταν το δικό σας το μυστικό;

“Πρώτον, παίζαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου το γήπεδο από μόνο του ήταν κάτι το απίστευτο. Δεύτερον είχα καταπληκτικούς συμπαίκτες. Κοίταζες δίπλα σου και ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλον, ο ένας έδινε την ψυχή του για τον άλλον, είχα την τύχη να βρεθώ σε μια τέτοια κατάσταση, την εκμεταλλευτήκαμε και έγινε αυτό το πράγμα. Αυτό μου δείχνει η εμπειρία, αυτό μου δείχνει ότι πέρασα με την ΑΕΚ. Δεν αφορά ένα παίκτη, αφορά το σύνολο της ομάδας και πως λειτουργεί στην καθημερινότητα της, ιδιαίτερα των ποδοσφαιριστών, να έχει ψυχή, θέληση και όλα αυτά τα στοιχεία”.

Οπότε η Νέα Φιλαδέλφεια επανέρχεται και με κάποιες σωστές συμπληρωματικές κινήσεις, ενδεχομένως να ξαναδούμε την ΑΕΚ εκείνης της εποχής.

“Αναμφισβήτητα! Όλοι το ευχόμαστε!”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή