“Ο Κούγιας εισέπραξε χρήματα από τον ΟΣΦΠ και άλλαξε στάση”

Print Friendly, PDF & Email

Με την κατάθεση του Νικόλα Πατέρα συνεχίστηκε την Παρασκευή (10/3) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η περιβόητη υπόθεση των στημένων αγώνων, γνωστή ως «Koriopolis».

O Αλέξης Κούγιας είχε καταθέσει ότι πίσω από την «εγκληματική οργάνωση» και το «Koriopolis» βρίσκεται ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντέκρουσε τους εν λόγω ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντας μυθεύματα τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια. Επίσης τόνισε πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ άλλαξε στάση και καταθέσεις από την στιγμή που πήρε λεφτά από τον Ολυμπιακό για πώληση ποδοσφαιριστή.

Από εκεί και πέρα ο Νικόλας Πατέρας υποστήριξε ότι η ΕΠΟ ήταν διεφθαρμένη και πως ήταν σίγουρος ότι στήνονταν παιχνίδια, ενώ κατήγγειλε επίσης ότι ο Μάκης Ψωμιάδης τον είχε ενημερώσει ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ, τον Δεκέμβριο του 2010, όπως και τελικά έγινε… Ο αγώνας είχε τελειώσει τότε 0-1 και μετά τη λήξη αγανακτισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν απειλητικά κατώ παικτών και τεχνικού επιτελείου.

Αναλυτικά η κατάθεση του Νικόλα Πατέρα αναφορικά με όσα υποστήριξε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας:

“Με τον Αλέξη Κούγια, τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Κυριάκο Θωμαϊδη, δεν έχω βρεθεί ποτέ. Δεν έχω πάει ποτέ στον ΣΚΑΙ. Το διαψεύδω, διαψεύδω και άλλα πράγματα. Είναι παραμύθια του Κούγια ότι ήμασταν σε εστιατόριο και οργάνωσα κάποια πράγματα για να ρίξουμε τον Μαρινακη . Αυτά τι σχέση έχουν με την δικογραφία, ο άνθρωπος έδωσε κατάθεση το 2010, άνοιξαν τα τηλέφωνα το 2011 με βρήκε και σε τρία χρόνια έχει αλλάξει εφτά φορές την κατάθεση του σε ότι αφορά εμένα τουλάχιστον.

Είπε ψέματα στην κατάθεση του, ότι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό όταν έφυγα από την ομάδα, ότι ήθελα να ρίξω τον Βαρδινογιάννη. Τον Μάρτιο του 2011 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι “θέλω να σε δω”. Μου είπε ότι έχει την Παναχαϊκή και τον πολεμάνε. Του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Όταν ήρθε ο Κούγιας να με δει εγώ είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό και στην κατάθεση του αφήνει να εννοηθεί ότι όλο αυτό έχει στηθεί από μένα ενώ εγώ είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Ξαφνικά βρέθηκα εγώ να έχω φτιάξει το “κοριοπολις”. Όλα αυτά που λέει ο Κούγιας είναι μυθεύματα. Χρησιμοποιούσε ονόματα κατά το δοκούν και έκανε εκπομπές στην τηλεόραση. Την εποχή την δικιά μου στον Παναθηναϊκό δεν είχα κάποια ενόχληση για να στηθεί παιχνίδι. Είμαι βέβαιος ότι παγκοσμίως και στην Ελλάδα στήνονται παιχνίδια, δεν μπορώ όμως, να το αποδείξω. Αυτή είναι η διαφορά μου με τον Κούγια, ο Κούγιας σας λέει αέρα εγώ σας λέω την αλήθεια. Κανένας κατηγορούμενος δεν ήρθε ποτέ να μου ζητήσει το παραμικρό. Έχει βγει σε 10 εκπομπές, έχει πει τον πόνο του και στην συνέχεια γράφει στην κατάθεση του ότι τον έστειλα εγώ. Τι συμφέρον θα είχα εγώ αν ανέβαινε η Παναχαϊκή ή η Λάρισα;

Έχει χρησιμοποιήσει την δικαιοσύνη, πιέζοντας κατά καιρούς με καταθέσεις που δίνει, δημιουργεί κλίμα ότι είναι πάντα ο αδικημένος και πρέπει να βοηθηθεί. Δεν μπορείς με ψέματα να δημιουργείς περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Έχω καταθέσει 15 αγωγές, από την στιγμή που ο Κούγιας πούλησε παίκτη στον Ολυμπιακό, άλλαξε πλεύση. Δικαίωμα του αυτό, δεν μπορεί όμως, να βρωμίζει τους υπόλοιπους κατηγορούμενους”

Πατέρας: «Μου είχε πει ο Ψωμιάδης ο Παναθηναϊκός θα χάσει»

Στο υπόλοιπο κομμάτι της κατάθεσής του που είχε συνολικά διάρκεια περίπου 45 λεπτών ο Νικόλας Πατέρας είπε πως δεν δέχθηκε καμία ενόχληση ποτέ για να «στήσει» αγώνα.

– Για τους κύρους κατηγορούμενους της υπόθεσης: “Από τους κατηγορούμενος γνωρίζω τον Κομπότη, τον Μπέο και τον μακαρίτη τον Ψωμιάδη που ήταν πρόεδροι ομάδων. Σαν πρόεδρος της Λίγκας είχαν την υποχρέωση να μιλάω με όλους τους πρόεδρους των ομάδων. Τους υπόλοιπους κατηγορούμενους δεν τους ξέρω”.

– Για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου του 2010: “Το μόνο που έχω είναι ότι μου είχε πει ο μακαρίτης ο Ψωμιάδης ότι σε κάποιο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ότι θα υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα, νομίζω με τον Ολυμπιακό Βόλου. Του είπα να ενημερώσει τον Πιλάβιο που ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ, τον Γόντικα και τον Βαρδινογιάννη. Δεν το ξέρω πως το ήξερε ο Ψωμιάδης. Μου είχε πει ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει γιατί ο διαιτητής θα τον αδικήσει. Αυτά που μου είπε ο Ψωμιάδης τα επαλήθευσα με την έννοια του αποτελέσματος”.

– Για τον Γιάννη Κομπότη: “Τον είχα γνωρίσει σε συμβούλια στην Σούπερ Λίγκα. Σαν παράγοντας ήταν σοβαρός, δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις, σας είπα ότι από κατηγορούμενος μόνο τρεις γνωρίζω”.

– Για τους χειραγωγημένους αγώνες της Β’ Εθνικής που βρίσκονται στην υπόθεση: “Δεν μπορώ να σας πω κάτι. Δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία, αν είχαν βρεθεί μέσα στις συνομιλίες να υπήρχε ανταλλαγή χρημάτων, η δικογραφία θα είχε πάει ένα βήμα πιο πέρα. Αν δεν υπάρχουν σκληρά στοιχεία, δεν αποδεικνύεται στήσιμο”.

– Για την ΕΠΟ: “Η πιο διεφθαρμένη ομοσπονδία ποδοσφαίρου ήταν η ΕΠΟ, βρήκαν πρόσφατα μέχρι και κρυφές κάμερες εκεί μέσα. Από εκεί εξηγούνται οι συνομιλίες. Είναι φανερό ότι όποιος έμπαινε εκεί μέσα τον παρακολουθούσαν. Τους τελευταίους έξι μήνες γίνονται προσπάθειες να καθαρίσει αυτό το καρκίνωμα, να μπούνε άνθρωποι μέσα σοβαροί και άφθαρτοι”.

– Για τον Αχιλλέα Μπέο: “Ο κύριος Μπέος όσες φορές είχαμε συζητήσει διάφορα θέματα, ποτέ δεν είχε τολμήσει να μου πει το παραμικρό για τέτοια ζητήματα, το μόνο που γνωρίζω είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος. Ήρθε και με συνάντησε το 2009, μαζί με τον Σπύρο Καλογιάννη, με βρήκαν σαν πρόεδρο της Super League και μου ζήτησαν αν μπορούμε να διευθετήσουμε κάποια οικονομικά θέματα σαν Ενωση. Εγώ έφυγα από τον Παναθηναϊκό και μετά ανέβηκε ο Ολυμπιακός Βόλου κατηγορία. Δεν είχα καμία σχέση”.

– Για τον Γιώργο Τσακογιάννη: “Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν είχα συνεργασία μαζί του. Η Ηλιούπολη τότε ήταν στην γ’ εθνική. Μια φορά είχε περάσει και αυτός από την Σούπερ Λίγκα, απ’ οτι κατάλαβα είχε μεγάλη κόντρα μαζί του ο Κούγιας. Δεν έχω αποδείξεις, δεν μου έδωσε ποτέ το δικαίωμα ο Τσακογιάννης να πω τέτοια πράγματα”

– Γις τις κασέτες: “Όταν μου είπε ότι έχει τις συνομιλίες, του είπα να τις πάει στην δικαιοσύνη. Δεν ήξερα ότι από τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε καταθέσει κάποια πράγματα για κατηγορουμένους, άρα είχε μπει το νερό στο αυλάκι για να γίνει έρευνα. Προσπαθούσε με τις συνομιλίες να δέσει την υπόθεση και να δείξει ότι η ομάδα του αδικείται”.

– Για το τρίτο CD του “Κασέτα Gate”: “Ο Κούγιας σας είπε ότι το κρατάω για να εκβιάσω τον Πιλάβιο. Ήρθε και με βρήκε τον Μάρτιο του 2011. Πώς θα εκβίαζα τον Πιλάβιο και τι θα μου έδινε; Τι κίνητρο είχα αφού είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη χρονιά;”

– Γις την «εγκληματική οργάνωση»: “Η υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” από αυτά που διαβάζω είναι πολύ πιο δεμένη από το “koriopolis”. Είναι διαφορετικό να υπάρχουν αποδείξεις από το να στηρίζεται σε κάποιες καταθέσεις κάποιου παράγοντα μόνο και μόνο για να βοηθηθεί από την ΕΠΟ”.

– Γις την UEFA: “Έχουν δημιουργηθεί στοιχηματικές εταιρίες παγκοσμίως σε μέρη που δεν μπορούν να ελεγχθούν και είναι αδύνατον να ελέγξουν την ροη του χρήματος. Είναι μερικά πράγματα που είναι ολοφάνερα. Για την UEFA δεν μπορώ να σας πω κάτι, για την FIFA όπως γνωρίζετε τους μισούς τους κλείσανε φυλακή, όχι για στημένα αλλά γιατί οι διεφθαρμένοι παράγοντες έπαιρναν προμήθειες και τα έβαζαν στην τσέπη τους, όχι για στημένα παιχνίδια. Ενώ η UEFA παρακολουθεί τον στοιχηματισμό στα παιχνίδια, δεν έρχεται να πει ότι τα χρήματα στο παιχνίδι αυτό παίχθηκαν από εκείνο τον λογαριασμό, δεν ξέρω για ποιον λόγο, δεν έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο”.

Στις 20 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου. Η πρόεδρος διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλου και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που ήταν μάρτυρες κατηγορίας αλλά δεν έδωσαν το παρών στην δίκη. Θα καταθέσουν επίσης, έπειτα από αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου έξι ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Λάμπρο Χανιώτη, Λεωνίδα Καμπάνταη, Ηλία Κακαρά, Σπύρο Δωροβίνη, Παναγιώτη Κόρμπο, Γιώργο Καρακώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως μάρτυρας έχει κληθεί και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, που αρχικά ήταν στους κατηγορούμενους του «Koriopolis» όμως εν συνεχεία απαλλάχθηκε.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή