Νίκολα: Στην ευχαίρεια της ΕΠΟ η υλοποίηση της ολιστική μελέτης – Διατάξεις του νόμου συγκρούονται με το αυτοδιοίκητο

Ο εκπρόσωπος της UEFA, στην έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ, Λούκα Νίκολα, από την ομιλά του στη Βουλή το περασμένο καλοκαίρι
Print Friendly, PDF & Email

Ότι η εφαρμογή της ολιστικής μελέτης αποτελεί σύσταση και επαφίεται στην ΕΠΟ η εφαρμογή της και ότι διατάξεις του αθλητικού νόμου συγκρούονται ως ένα βαθμό με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και θα πρέπει να συζητηθούν, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της UEFA, Λούκα Νίκολα κατά των πρωτολογία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε η ολιστική μελέτη.

Μεταξύ άλλων είπε:

To περιεχόμενο της ολιστικής μελέτης έχει φύση σύστασης. Η υλοποίησή της είναι στη διακριτική ευχαίρεια της ΕΠΟ. Η ανεξαρτησία της ΕΠΟ είναι ο σημαντικότερος παράγοντας όλων. Εμείς συστήνουμε ισχυρά την εφαρμογή της.

Στα θέματα της ασφάλειας και της χειραγώγησης η ΕΠΟ θα χρειαστεί τη βοήθεια της κυβέρνησης. Η ΕΠΟ θα πρέπει να περιλαμβάνεται στην εθνική πλατφόρμα για την καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων.

Στις 19 Ιουλίου θα αποφασίσει η ΕΠΟ για τις τροποποιήσεις στο καταστατικό. Οι αλλαγές είναι ύψιστης σημασίας και θα βελτιώσουν τη λειτουργία της. Θα εξακολουθήσει να υπάρχει πλειοψηφία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Θα υπάρχει παρουσία γυναικών στην Εκτελεστική Επιτροπή. Θα δημιουργηθεί ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή και δημιουργείται η θέση του CEO.

H νομοθεσία έχει αλλάξει κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα. Έχουν εντοπιστεί διατάξεις που ως ένα βαθμό συγκρούονται με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την επιρροή τρίτων μερών. Πρέπει να γίνει για αυτά τα ζητήματα να γίνει συνάντηση με τον κ. Υπουργό, τη FIFA και την ΕΠΟ. Τα βασικά θέματα είναι η εγγραφή στο στο αθλήτικό μητρώο, η αναδρονική ισχύ διατάξεων και το θέμα των προπονητών. Αναζητούμε λύσεις.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή