Όταν μιλούν οι αριθμοί: Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΠΟ από μια διαφορετική ματιά

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών της ΕΠΟ, είναι, όπως συνηθίζουμε να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, ξεκάθαρα.

Ωστόσο μέσα από μια δεύτερη ανάγνωση μπορούν να προκύψουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα ή καλύτερα κάποιες επισημάνσεις.

Ο νέος πρόεδρος, Θ. Ζαγοράκης, μετά και την παραίτηση του ανθυποψηφίου του, επικράτησε σχεδόν με το απόλυτο των ψήφων. Από τους 68 που ψήφισαν, έλαβε 66 ψήφους. Υπήρξαν μόλις δύο οι οποίοι προτίμησαν να μην τον ψηφίσουν.

Όσον αφορά τους υποψήφιους που εξελέγησαν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής μπορούμε να επισημάνουμε τα εξής:

Α. Την πρωτιά του Α. Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας) με 63 ψήφους, ο οποίος ψηφίστηκε “διαπαραταξιακά”. Στη δεύτερη θέση με 59, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Π. Δημητρίου.

Β.  Από τα νέα πρόσωπα που εξελέγησαν στην Εκτελεστική Επιτροπή τους περισσότερους ψήφους, 53, πήρε ο Δ. Γαβριηλίδης, ο οποίος ήταν στην επικεφαλής της Επιτροπής Κυπέλλου, είναι πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και υπήρξε και παλαιότερα μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ.

Όσον αφορά τους υποψήφιους που δεν εξελέγησαν παρατηρούμε ότι τις περισσότερες ψήφους, 16, έλαβε η προτεινόμενη από την ΕΠΣ Ηλείας, Β. Δημητρακοπουλού. Τρεις περισσότερες από τον Π. Καφέ, που έλαβε 13.

Αν και οι διαφορές είναι μικρές, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ακόμα και στο κομμάτι του εκλογικού σώματος, που στήριξε τις υποψηφιότητες των διεθνών ποδοσφαιριστών, υπήρξαν άλλες “παραγοντικές” επιλογές  που έτυχαν μεγαλύτερης αποδοχής.

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ o Θοδωρής Ζαγοράκης – Εκτός ΕΕ οι άλλοι ποδοσφαιριστές – Τα αποτελέσματα όλων των ψηφοφοριών

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή