Ποινική δίκη των «28»: ''Ο Μαρινάκης θέλει να καταθέσει αυτοπροσώπως αλλά υπάρχουν δύο προβλήματα!''

Print Friendly, PDF & Email

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης της υπόθεσης συνεχίστηκε την Πέμπτη 10/9 η ποινική δίκη της «Συμμορίας» που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Αριστέα Τσαμαδιά, στο τέλος της ημέρας, ρώτησε τον δικηγόρο του κ. Μαρινάκη, Βασίλη Δημακόπουλο, αν ο πελάτης του θα απολογηθεί αυτοπροσώπως την Τρίτη 15/9.

Ο Δημακόπουλος εξήγησε τους δύο λόγους που ισχυρός άντρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ επιθυμεί να μην παραβρεθεί, τονίζοντας τα εξής: «Και η επιθυμία του και η επιθυμία μας ήταν σταθερά να ερθει. Ωστόσο, υπάρχουν δύο προβλήματα.

Το ένα είναι ότι κάθε παρουσία του σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες, του δημιουργούν μια λογοδοσία κάθε φορά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τράπεζες και ανταγωνιστές. Μια διαδικασία που είναι ζημιογόνος σε τεράστιο βαθμό, ακόμη και για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς για ανάληψη έργων.

Το δεύτερο είναι ότι πρόσφατα νόσησε με κορωνοϊό. Ανάρρωσε αλλά οι διαβεβαιώσεις των επιστημόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι ότι δεν παράγονται αντισώματα για να προστατεύονται αυτοί που νοσούν και εκείνοι που θα προσεγγίσει. Βέβαια, γίνονται αρκετά τεστ, οι ποδοσφαιριστές κάνουν κάθε τρεις μέρες, για παράδειγμα. Χθες, έγινε αγιασμός στην ποδοσφαιρική ομάδα και τους επισκέφτηκε. Αυτά είναι 2 προβλήματα που δημιουργούν εμπόδιο για να καταθέσει.

Επειδή σέβομαι την επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση σας, ότι θα πρέπει να προσέρχονται για απολογία όσοι κατηγορούνται για κακουργήματα, αν μου πείτε, θα έρθει».

– Πρόεδρος: «Επιτρέπει ο νόμος να μην εμφανιστούν, καταλαβαίνεται όμως ότι όταν πρόκειται για κακούργημα, το δικαστήριο πρέπει να τους έχει μπροστά του και να ερωτηθούν ότι χρειαστεί».

– Δημακόπουλος: «Αν μου πείτε ότι πρέπει να γίνει, τι να πω, θα υποστεί το βάσανο των όσων προανέφερα να έρθει…. Αλλά υπάρχουν αυτά τα μείζονα προβλήματα».

– Πρόεδρος: «Να το σκεφτείτε και να μας πείτε, την Τρίτη».

 

Καμία δημοσίευση για προβολή