Ποιο ελληνικό νησί γίνεται “έξυπνο” και “πράσινο” χάρη στην επένδυση της Wolkswagen

Print Friendly, PDF & Email

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο θα ανακοινώσει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «πράσινο» και «έξυπνο» νησί.

Όπως αποκαλύπτει η γνωστή στήλη πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας Wolkswagen. Όπως αναφέρεται το έργο συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, την πράσινη ενέργεια, τη διαμοιραζόμενη συγκοινωνία και αυτοκίνηση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα την αυτόνομη οδήγηση.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην «Βηματοδότη»:

«Την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ένα εμβληματικό έργο. Τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «πράσινο» και «έξυπνο» νησί. Πρόκειται για επένδυση της Wolkswagen, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι ένα έργο μοναδικό στον πλανήτη, το οποίο συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, την πράσινη ενέργεια, τη διαμοιραζόμενη συγκοινωνία και αυτοκίνηση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα την αυτόνομη οδήγηση.

Το πρότζεκτ από μόνο του είναι πρωτοποριακό, αλλά έχει και την προστιθέμενη αξία ότι καθιστά την Ελλάδα προορισμό ελκυστικών καινοτόμων επενδύσεων, όπως συμβαίνει και με άλλες επενδύσεις διεθνών κολοσσών, π.χ. της Microsft. Περίπου έναν χρόνο προετοίμαζε το έδαφος ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, όχι επειδή έφερνε δυσκολίες η εταιρεία, αλλά εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αρχικά η παρουσίαση ήταν να γίνει στην Αστυπάλαια, αλλά εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα και στη Γερμανία μεταφέρθηκε στο Ζάππειο, αλλά σύντομα ακυρώθηκε και αυτή η τοποθεσία. Στο τέλος επιστρατεύτηκε η τεχνολογία. Η σημασία που δίνει η γερμανική πλευρά στο έργο φαίνεται από το γεγονός ότι έχει εμπλακεί από την αρχή προσωπικά ο δρ Ντις, διευθύνων σύμβουλος της FW».

Πηγή: instanews.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή