Σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Λιβάγια, λανθασμένη η αποβολή του Σιένστρα

Print Friendly, PDF & Email

Σωστά ακυρώθηκε με την βοήθεια του VAR το γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς στον αγώνα του Βόλου με την ΑΕΛ σύμφωνα με την κριτική του Κώστα Ακρίδα, σε μια φάση που ο β’ βοηθός Δημητριάδης δεν υπέδειξε οφσάιντ τον επιθετικό του Βόλου. Ωστόσο σύμφωνα με την κριτική ήταν λάθος η αποβολή Σιένστρα στην ίδια αναμέτρηση, μια φάση που ο διαιτητής Σιδηρόπουλος χρησιμοποίησε και το VAR χωρίς να αλλάξει την αρχική του απόφαση.

Σύμφωνα με τον Ναούμ Μιντιούρη κακώς ο Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε την παράβαση πέναλτι σε χέρι του Κουρμπέλη στον αγώνα της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό και χρειάστηκε η συνδρομή του VAR για να καταλογιστεί το πέναλτι, ενώ στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ κακώς ο β’ βοηθός Ζήρδας υπέδειξε ως οφσάιντ τον σκόρερ του πρώτου τέρματος της ΑΕΚ Νεντελσιάρου, μια απόφαση που επίσης διορθώθηκε με την συμβολή των γραμμών οφσάιντ του VAR.

Ο Ηρακλής Τσίκινης στην κριτική του για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα, θεωρεί ότι θα μπορούσε ο VAR να μην στείλει το διαιτητή να δει τη φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού στο 65′ της αναμέτρησης καθώς η επαφή του Χασάν πάνω στον Λισγάρα αλλά δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί την πτώση του αμυντικού του Απόλλωνα.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Ολυμπιακός-Απόλλων 2-0 Διαιτητής: Παπαπέτρου, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 6′ υπάρχει μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου στoν Βιτλή του Απόλλωνα οριακά στο ύψος της περιοχής. Από ότι φάνηκε και από το replay ο διαιτητής σωστά δεν έδωσε τίποτα, αφού ο Παπαδόπουλος δεν τον βρίσκει. Ο παίκτης του Απόλλωνα πατάει στο έδαφος το πόδι του και πέφτει.

Στο 65′ και με τη χρήση του VAR, δεν υπάρχει κανένα φάουλ πριν το γκολ του Ολυμπιακού, υπάρχει μία επαφή του Χασάν πάνω στον Λισγάρα αλλά δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί την πτώση του αμυντικού του Απόλλωνα, τέτοιες επαφές είναι συχνές, Δεν είναι τέτοιο το σπρώξιμο που να δικαιολογεί την πτώση, θεωρώ ότι θα μπορούσε ο VAR να μην στείλει το διαιτητή να δει τη φάση γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα πέφτει εύκολα, παρόλα αυτά ο Παπαπέτρου πήγε στο μόνιτορ έλεγξε τη φάση και σωστά μέτρησε το γκολ.

 

Γενικότερα είχαμε μία καλή διαιτησία, πολύ καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς. Μια πετυχημένη διαιτησία.

 

Βαθμολογία: 8.30

 

Αγώνας: Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 Διαιτητής: Γκορτσίλας Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Η πρώτη εμφάνιση του διαιτητή Γκορτζίλα στην φετινή Super League 1 ήταν πετυχημένη. Ήταν πάρα πολύ καλός, έτρεξε το παιχνίδι, ήταν πάρα πολύ κοντά στις φάσεις, άφησε το πλεονέκτημα αρκετές φορές.

Όσον αφορά το πρώτο γκολ του ΠΑΣ, ήταν μία πολύ οριακή φάση, ο βοηθός σωστά έπιασε τη φάση και μέτρησε το γκολ, όπως και με τη χρήση του VAR φάνηκε από τις γραμμές ότι ο παίκτης οριακά καλυπτόταν. Σωστή η κατακύρωση του γκολ.

Βαθμολογία: 8.30

 

Αγώνας: Βόλος-ΑΕΛ 1-1 Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Διαιτητής: VAR: Κοτσάνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 38′ O Μιλοσάβλιεβιτς σκόραρε, ο β’ βοηθός Δημητριάδης δεν υπέδειξε οφσάιντ, ωστόσο ύστερα από επανεξέταση της φάσης από τους VAR το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Λάθος υπόδειξη του βοηθού.

Στο 49′ Σε μαρκάρισμα του Μήτογλου στον Πινακά σωστά καταλογίζεται πέναλτι και δίνεται η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Βόλου.

85′ Κόκκινη σε Σιένστρα για φάουλ στο Σεσένοβιτς. Ο διαιτητής επανεξέτασε  την φάση στο VAR και διατήρησε την απόφασή του. Η απόφαση είναι λάθος διότι δεν το πόδι του παίκτη του Βόλου, που πήγε με τις τάπες, δεν βρίσκει τον παίκτη της ΑΕΛ. Παρόλο που ο διαιτητής πήγε στο VAR και το είδε διατήρησε την αρχική του απόφαση και απορώ πώς διαπίστωσε ότι υπάρχει επαφή, με την τόση εμπειρία που έχει.

 

Στο 89′ σε διεκδίκηση της μπάλας ο Φεράρι πέφτει στο έδαφος από επαφή με τον Μιλισάβλιεβιτς, ο διαιτητής σωστά δεν καταλόγισε παράβαση πέναλτι σε μια φάση που εξετάστηκε και στο VAR.

Γενικά ήταν μία καλή διαιτησία του Σιδηρόπουλου, είχε τον έλεγχο όλων των φάσεων και αποφάσισε σωστά, εκτός της φάσης του 84′ στην αποβολή του παίκτη του Βόλου.

 

Βαθμολογία: 7.90

 

Αγώνας: Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2, Διαιτητής: Παπαδόπουλος Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 27′ ύστερα από σέντρα που έγινε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα αποκρούστηκε από το χέρι του Κουρμπέλη. Ο διαιτητής αν και ήταν κοντά στη φάση με καλό οπτικό πεδίο, αντί να υποδείξει πέναλτι, υπέδειξε κόρνερ. Ο VAR είδε την φάση στη συνέχεια την εξέτασε και ο διαιτητής και καταλογίστηκε σωστά το πέναλτι υπέρ της Λαμίας. Δεν έπρεπε να δείξει όμως κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη διότι η μπάλα δεν είχε κατεύθυνση την εστία.

Στο 61′ σωστά μέτρησε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού σε μια πολύ δύσκολη φάση που εξετάστηκε από το VAR. Σωστά δεν υπέδειξε οφσάιντ ο β’ βοηθός.

 

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία, αλλά χάθηκε η φάση του πέναλτι.

 

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Άρης-Αστέρας Τρ 1-0, Διαιτητής: Φωτιάς Διαιτητής VAR: Κοτσάνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι ο διαιτητής είχε πολύ καλή εφαρμογή κανονισμού, πολύ καλό πειθαρχικό έλεγχο και άρχισε συνεργασία με τους δύο βοηθούς.

Στην φάση του 27′ όπου ο Μπαράλες ζήτα πέναλτι θεωρώ ότι σωστά ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση. Οι δύο παίκτες αλληλοκρατιούνται, τα κρατήματα αυτά είναι στιγμιαία και θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση. Ο Μπαράλες περισσότερο πέφτει για να κερδίσει το πέναλτι, παρά ότι τον ρίχνει ο αμυντικός. Ο διαιτητής και με τη χρήση του VAR σωστά συνέχισε το παιχνίδι.

Στο 79′ ο Άρης ζήτησε ένα πέναλτι με τον Ματέο Γκαρσία ύστερα από μαρκάρισμα του Κώτσιρα, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση της σωστά αποφάσισε ο διαιτητής να συνεχίσει το παιχνίδι

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-3, Διαιτητής: Τζήλος Διαιτητής VAR: Σκουλάς Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 26′ μετά από απομάκρυνση της μπάλας από παίκτη του Παναιτωλικού μέσα στην περιοχή της ομάδας του, η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Κωνσταντόπουλου, ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι καθώς το χέρι ήταν κολλημένο πάνω στο στήθος του παίκτη σε φυσική θέση. Σώστα έκρινε ο διαιτητής.

Στο 53′ σωστά καταλογίζεται πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ίνγκασον στον Αγιούμπι.

 

Στο 90+3 ύστερα από σούτ Μουργκ, η μπάλα βρίσκει το χέρι του αμυντικού Καρασαλίδη και σωστά δίνεται πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR χωρίς να αλλάξει η αρχική απόφαση του διαιτητή.

Ο Τζήλος έκανε μία πάρα πολύ καλή διαιτησία, δεν χρησιμοποίησε το VAR ήταν πολύ κοντά στις φάσεις με νηφάλιες και ήρεμες αποφάσεις δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας εντός αγωνιστικού χώρου. Σωστός και στην εφαρμογή κανονισμών. Ο Τζήλος απέδειξε ότι ξέρει να χρησιμοποιεί αν χρειαστεί το VAR. Οι διαιτητές έτσι πρέπει να ενεργούν

 

Βαθμολογία: 8.30

 

Αγώνας: ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1 , Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Διαιτητής VAR: Μανούχος Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 32′ είχαμε λάθος υπόδειξη του β’ βοηθού Ζήρδα για οφσάιντ στο γκολ της ΑΕΚ, μια απόφαση που άλλαξε μετά την εξέταση από το VAR και την σωστή κατακύρωση του γκολ του Νεντελσιάρου. 

 

Στο 61′ σε μία σέντρα που γίνεται στην περιοχή του ΟΦΗ ο Λιβάγια σπρώχνει τον αμυντικό του ΟΦΗ ο οποίος χάνει την ισορροπία του και πέφτει στο έδαφος. Ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και χωρίς τη χρήση του VAR σωστά υπέδειξε επιθετικό φάουλ του παίκτη της ΑΕΚ.

Στο 90′ + 1 ο Ινσούα μπαίνοντας στην περιοχή του ΟΦΗ χάνει την ισορροπία του και πέφτει στο έδαφος, ο διαιτητής σωστά συνέχισε τον αγώνα.

 

Πολύ καλή η διαιτησία του Kουτσιαύτη κοντά στις φάσεις, σωστή συνεργασία με το VAR, τελείωσε το παιχνίδι χωρίς προβλήματα. Ένα λάθος του βοηθού διορθώθηκε με τη χρήση του VAR.

 

Βαθμολογία: 8.20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή