Στα σκουπίδια η εφαρμογή της νέας διάταξης του καταστστικού της ΕΠΟ για έκδοση δικαστικών αποφάσεων εντός πέντε ημερών!

Print Friendly, PDF & Email

Μια ομοσπονδία σε αποδρομή, μια ομοσπονδία σε παρακμή, μια ομοσπονδία φοβική στο να αναλάβει και να αποδόσει ευθύνες.

Αυτή είναι η εικόνα που βγάζει προς τα έξω η σημερινή ΕΠΟ, η οποία θυμίζει, λίγους μήνες πριν οδηγηθεί σε εκλογές, παλιές κακές εποχές, οι οποίες νομίσαμε ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρπετί. Φευ!

Τα περιστατικά είναι πολλά. Ενδεικτικά να θυμηθούμε τη γκάφα με τις κίτρινες κάρτες των τριών διεθνών που δεν αγωνίστηκαν με την Εθνική Ανδρών, ενώ δεν ήταν τιμωρημένοι, μέχρι τον κανονισμό που αφορά την ποινή διαξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές που εφαρμοστηκε διαφορετικά στον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και διαφορετικά στον αγώνα Πανανθρακικός – Νέστος.

Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν αποδόθηκαν ευθύνες. Στην πρώτη το θέμα έκλεισε επειδή η Εθνική νίκησε και στο δεύτερο η ΕΠΟ επέλεξε να δείξει ως υπεύθυνη της κακής εφαρμογής κανονισμών τη Super League, όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αποκαλύφθηκαν οι δικές της ευθύνες στην περίπτωση του Πανθρακικού.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΠΟ παρουσιάζει συμπτώματα καχεξίας ως προς τη λειτουργία των θεσμών της. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διοίκησής της είναι στο ναδιρ. Τα σημάδια κόπωσης και αδυναμίας είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

Οι ηγήτορές της όλο το προηγούμενο διάστημα διατράνωναν ότι θα αλλάξουν το σύστημα απονόμης δικαιοσύνης και ότι εντός πέντε ημερών θα εκδίδονται αποφάσεις για υποθέσεις που αφορούν περιπτώσεις διεξαγωγής αγώνων. Τόνιζαν μάλιστα ότι σε περίπτωση που οι δικαστές δεν συνταχθούν με τη γρήγορη απονομή δικαιοσύνης θα αντικαθίστανται.

Τον περασμένο Φεβρουάριο πέρασαν το ήμισυ από αυτό που είχαν εξαγγείλει στο καταστατικό. Πέρασαν το πενθήμερο αλλά χωρίς καμία κύρωση για τους δικαστές.

Διαβάστε:

“Εάν οι κρινόμενες υποθέσεις ενώπιον οιουδήποτε δικαστικού οργάνου της
ΕΠΟ, έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα, ή επιδρούν άμεσα ή έμμεσα, στη διεξαγωγή
αγώνων, η εκδίκαση των υποθέσεων αυτών και η έκδοση σχετικής απόφασης,
πρέπει να περαιώνονται εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, σε κάθε βαθμό
δικαιοδοσίας, από τη στιγμή που λαμβάνει γνώση των υποθέσεων.”

Πάμε τώρα να δούμε πώς εφαρμόστηκε αυτό στην πράξη για να καταδείξουμε το γελοίο του πράγματος.

Ο αγώνας Πανθρακικός – Εθνικός έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου και διεκόπη οριστικά λόγω επεισοδίων.

Η απόφαση από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ βγήκε ένα μήνα μέτα: Στις 13 Οκτωβρίου. Δηλαδή το πενθήμερο που εισήχθη μετά βαϊων και κλάδων στο καταστατικό, ως μεγάλη καινοτομία, καταστρατηγήθηκε.

Εντός δύο ημερών ασκήθηκε έφεση. Η απόφαση από την επιτροπή εφέσεων βγήκε την 1η Νοεμβρίου. Δηλαδή 15 ημέρες μετά! Δεύτερη καταστρατήγηση του καταστατικού.

Συνολικά η υπόθεση που αφορούσε τη διεξαγωγή ή μη αγώνα τελεσιδίκησε μετά από 1,5 μήνα, ενώ σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ θα έπρεπε να τελεσιδικήσει σε περίπου 15 – 20 ημέρες ανα βάλουμε μέσα τα Σαββατοκύριακα και τις λοιπές διορίες.

Αποτέλεσμα; Στις 19 Οκτωβρίου η ΕΠΟ να αναγκαστεί να αναβάλει ολόκληρη την αγωνιστική του Κυπέλλου λόγω φικαστικών εκκρεμοτήτων!

Διαβάστε την ανακοίνωσή της:

«Λόγω των δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον των Πειθαρχικών Οργάνων της Ε.Π.Ο., αναβάλλεται η 1η Αγωνιστική της 6ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2023-2024 που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 31/10 & 01 – 02.11.2023. Για την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων που αναβάλλονται θα υπάρξει νέα ενημέρωση.»

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή