Τα “δώρα” που έκαναν στα playoffs οι διαιτητές στην ΑΕΚ!

Print Friendly, PDF & Email

Η αναφορά του Αλμέιδα για “δώρα” αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για να θυμηθούμε τα δώρα που έκαναν οι διαιτητές στην ομάδα του.

Πρόκειται για διαιτητές που η ΑΕΚ έκρινε ότι δεν είχαν μεθύσει στο αεροδρόμιο και επομένως μπορούσαν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Ενδεικτικά θα θυμηθούμε πώς σχολίασαν έξι πρώην διαιτητές μιλώντας σε ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ τις αποφάσεις των διαιτητών στα τρία πιο κρίσιμα παιχνίδια παιχνίδια των playoffs. Aυτά που έδωσε η ΑΕΚ με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και στα τρία παιχνίδια όλοι όσοι κλήθηκαν να σχολιάσουν τις φάσεις διαπίστωσαν ότι σε κανέναν αγώνα η ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να τελειώσει με 11 παίκτες!

Όμως οι διαιτητές είχαν μεταμορφωθεί σε… μάγους, κάνοντας “δώρα” στην ΑΕΚ…

 

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, 0-0, 1η αγωνιστική playoffs – Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς

Ηλίας Σπάθας (MEGA):

-Για το φάουλ του Άμραμπατ στον Χουάνκαρ στο 32′: Ο διαιτητής χάρισε στον Άμραμπατ τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

-Για τη φάση στο 35’ με το χέρι του Χατζησαφί: Είναι περίπτωση πέναλτι. Το χέρι του αμυνόμενου της ΑΕΚ είναι απλωμένο. Ύποπτο ότι ο VAR δεν τον κάλεσε να ξαναδεί τη φάση.

-Για τη φάση στο 43’ όπου με το χέρι του ο Άμραμπατ ανέκοψε την πορεία της μπάλας: Ενέργησε εσκεμμένα και από πρόθεση. Βρίσκει την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής έδωσε φάουλ. Άρα είδε τη φάση. Ύποπτο… Ζητάει την κάρτα ο Άμπραμπατ. Του τη χάρισε ο διαιτητής. Θα ήταν κόκκινη στο 43′. Όλα τα λάθη ήταν κατά του Παναθηναϊκού.

Γιώργος Kομίνης (SOCCERPLUS): Ας πάρουμε για παράδειγμα το χέρι του Άμραμπατ σε προσπάθεια να προωθήσει την μπάλα ο Μπρινιόλι στον συμπαίκτη του. Ο κανονισμός εδώ είναι ξεκάθαρος. Είναι κίτρινη κάρτα η οποία θα ήταν η δεύτερη, άρα κόκκινη. Ο Άμραμπατ με αυτή την κίνηση κάνει σκόπιμη καθυστέρηση παιχνιδιού και αυτό τιμωρείται με δεύτερη κάρτα.”

Ολυμπιακός – ΑΕΚ, 1-3, 5η αγωνιστική playoffs – Διαιτητής: Μάσα

Γιάννης Σταυρίδης (ΟPEN):

Για τη φάση που ζητά πέναλτι ο Ολυμπιακός από τον Βίντα στον Μπακαμπού: «Εδώ βλέπουμε ότι ο αμυντικός της ΑΕΚ σπρώχνει με δύναμη τον επιτιθέμενο παίκτη του Ολυμπιακού, ήταν μία καθαρή περίπτωση πέναλτι η οποία δεν δόθηκε.

Για τη φάση που ο Ολυμπιακός ζητά κόκκινη στον Σιμάνσκι για μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά: «Εδώ βλέπουμε ένα επικίνδυνο φάουλ του παίκτη της ΑΕΚ προς τον επιτιθέμενο του Ολυμπιακού, το οποίο θα μπορούσε να τραυματίσει τον ποδοσφαιριστή. Είναι μία καθαρή κόκκινη κάρτα.

Για το μαρκάρισμα του Φορτούνη στον Σιμάνσκι που η ΑΕΚ ζητά δεύτερη κίτρινη κάρτα: «Υπάρχει κίτρινη κάρτα γιατί με τα δύο πόδια κάνει επικίνδυνο τάκλιν που δεν είναι για την μπάλα αλλά για τα πόδια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα άρα και κόκκινη».

Αν υπάρχει φάουλ του Άμραμπατ πριν το τρίτο γκολ της ΑΕΚ: «Εδώ βλέπουμε το φάουλ που κάνει ο επιτιθέμενος στον αμυνόμενο. Ο βοηθός είναι πάρα πολύ κοντά, δεν ξέρω γιατί δε σηκώνει τη σημαία, αφήνει τη φάση να εξελιχθεί και σημειώνει το τρίτο γκολ η ΑΕΚ. Έπρεπε να καταλογιστεί ένα απλό φάουλ χωρίς κίτρινη κάρτα».

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΚΙΝΗΣ (ΕΡΑ ΣΠΟΡ):

Για τη φάση που δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ: Στη  φάση του πέναλντι που πήρε η ΑΕΚ δεν υπάρχει παράβαση. Ο Βίντα κάνει βουτιά θέλοντας να κερδίσει πεναλντι αφού μαρκαρεται από τον τερματοφύλακα και έναν αμυνόμενο του Ολυμπιακού, που όμως δεν τον βρίσκουν, παρασύροντας το διαιτητή σε λανθασμένη απόφαση. Έπρεπε να παρέμβει ο VAR για επανέλεχο της φάσης από το διαιτητή, αλλά προφανώς συμφώνησε με τη λανθασμένη απόφασή του.

Για την περίπτωση επιθετικού φάουλ στη φάση του τρίτου γκολ της ΑΕΚ: Για την περίπτωση επιθετικού φάουλ που ζητάει Ολυμπιακός πριν το τρίτο γκολ της ΑΕΚ ήταν μια φάση “50 – 50” να δοθεί. Ούτε ο βοηθός που ήταν μπροστά στη φάση δεν έδωσε παράβαση.
Για την περίπτωση αποβολής του Σιμάνσκι: Όσο για την φαση που ζητάει κόκκινη κάρτα ο Ολυμπιακός στον Σιμάνσκι σε μαρκάρισμα, ήταν ξεκάθαρη παράβαση: Σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο άρα κόκκινη κόρτα.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, 0-0, 7η αγωνιστική playoffs – Διαιτητής: Σοάρες Ντίας

 Αριστομένης Κουτσιαύτης (OPEN):

«Κίτρινη κάρτα έπρεπε να πάρει ο Μπερνάρ για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα στον Ρότα, την οποία ο διαιτητής δεν έδωσε. Δεν υπάρχει κόκκινη κάρτα σε αυτή τη φάση, είναι κίτρινη η οποία δεν δόθηκε, όπως και το φάουλ. 

Θα έπρεπε να δώσει 2η κίτρινη στον Μουκουντί για φάουλ στον Σπόραρ. Είναι κίτρινη γιατί σταματά μία υποσχόμενη επίθεση. Το ίδιο και στην άλλη φάση που «φωνάζει» ο Παναθηναϊκός. Έπρεπε να δώσει ξανά 2η κίτρινη στον Μουκουντί για φάουλ στον Ιωαννίδη γιατί σταματά υποσχόμενη επίθεση.

Ο διαιτητής έχασε και κάρτες του Παναθηναϊκού, αλλά δεν ήταν σε κάποια φάση για 2η κίτρινη και αποβολή. 

Στο φάουλ του Βίντα στον Τσοκάι, είναι κίτρινη κάρτα, είναι και αυτή και υποσχόμενη επίθεση και θα ήταν επίσης 2η κίτρινη για παίκτη της ΑΕΚ. Θα έπρεπε να αποβληθεί δηλαδή ο αμυντικός της ΑΕΚ»

«Στο δοκάρι του Τσούμπερ ο Γκαρσία ήταν σε θέση οφσάιντ στο 3ο λεπτό.
Ο Μπερνάρ με το χέρι κάνει μία ενέργεια και βρίσκει στο κεφάλι τον Ρότα, έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα.
Ο Μουκουντί απώθησε τον Σπόραρ και αφού ο διαιτητής έδωσε φάουλ θα έπρεπε να δώσει και κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη. Το ίδιο έκανε και με τον Ιωαννίδη χωρίς να δώσει κάτι”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή