Ζήνδρος: Μεγάλη η συμβολή του Μάντζιου στον Άρη - Να μην παρασυρθεί κόντρα στον Ολυμπιακό

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γιώργος Ζήνδρος, ένας από τους που έχουν φορέσει τόσο την φανέλα του Άρη, όσο και αυτήν του Ολυμπιακού, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για το ντέρμπι κορυφής που έρχεται, θυμήθηκε την δική του παρουσία στις δύο ομάδες και την μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία του Άρη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Αλκέτα Παναγούλια.

Ο Γιώργος Ζήνδρος μίλησε για:

 Για το ντέρμπι Άρης – Ολυμπιακός: «Ντέρμπι κορυφής για αυτές τις δύο ομάδες μετά από καιρό. Ο Άρης έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και σε αυτό έχει μεγάλη συμβολή ο Άκης Μάντζιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άρης πήρε κάποιο τίτλο. Είναι ενθαρρυντικό ότι η ομάδα έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στη ιστορία της, θα πρέπει όμως να συνεχιστεί και αν θέλουμε να έχουμε αξιώσεις για κάποιον τίτλο, θα πρέπει να το αποδεικνύει και στα ντέρμπι.

Νομίζω το παιχνίδι θα κριθεί στις μονάδες. Ο Άρης έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά έναντι στον Ολυμπιακό, ακόμα υπολείπεται στην ανάπτυξη και τη χημεία.

Επίσης πρέπει να έχει διάρκεια για να φτάσει στον στόχο. Αυτά τα παιχνίδια κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τους στόχους που έχει η κάθε ομάδα. Τα παιχνίδια απέναντι στις μεγάλες ομάδες αφήνουν το στίγμα για το αν μπορείς να διεκδικήσεις έναν τίτλο.

Η γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να παρασυρθεί ο Άρης, σίγουρα έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τον Ολυμπιακό. Να μην παρασυρθεί, να παίξει ήρεμα, να το πάει σιγά σιγά και αν δεν μπορεί να κερδίσει, ας μην το χάσει τουλάχιστον».

Για τον Αλκέτα Παναγούλια: «Ο Αλκέτας με σημάδεψε σε όλα τα στάδια της ποδοσφαιρικής ζωής μου, αλλά και αργότερα. Ξεκίνησα μαζί του όταν έκανε τη μεγάλη ανανέωση στον Άρη το 1976, τότε που έφυγε η “φουρνιά” που πήρε το κύπελλο Ελλάδας, τον τελευταίο τίτλο που πήρε ο Άρης. Αντικατέστησε όλους εκείνους τους παίκτες, την καλή ομάδα και έθεσε τις βάσεις για μία καινούρια, η οποία διεκδίκησε ένα πρωτάθλημα, το οποίο όμως δεν πήρε, καθώς ηττήθηκε στο μπαράζ του Βόλου. Ο Αλκέτας ήταν ο άνθρωπος που με κάλεσε και έπαιξα στην Εθνική ομάδα, η οποία ήταν η κορυφαία στιγμή στον ποδοσφαιρική καριέρα μου.

Επίσης ήμασταν μαζί στην διοίκηση του Άρη, στα δύσκολα χρόνια, όταν βγήκε διοίκηση πρωτοδικείου, με πρόεδρο τον Αλκέτα, ήμουν και εγώ εκεί και βάλαμε τις βάσεις για την ανανέωση του Άρη μετά την περιπέτεια που είχε με την Β’ Εθνική».

Για την τότε ευρωπαϊκή πορεία του Άρη: «Είχαμε τρεις καλές χρονιές που βγήκαμε και Ευρώπη και την μία πέσαμε στη σπουδαία Σεντ Ετιέν του Πλατινί και των υπολοίπων αστεριών της. Μάλιστα, στη συνέχεια πήγε τελικό, όπου έχασε. Δεν ξεχνάμε όμως τις σπουδαίες εμφανίσεις και προκρίσεις απέναντι στις Μπενφίκα και Περούτζια. Την επόμενη χρονιά, στο δεύτερο γύρο πέσαμε πάνω στην καλύτερη Ίπσουιτς όλων των εποχών, με σπουδαίους παίκτες όπως οι Γουόρκ, Μιούρεν, Μάρινερ, Μπραζίλ. Το παλέψαμε και παραλίγο να την αποκλείσουμε κιόλας. Εν τέλη οι Αγγλοι κατέκτησαν το τρόπαιο εκείνη την χρονιά».

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Άλλαξα κλίμα μετά από οκτώ χρόνια στον Άρη, αλλά από ότι φάνηκε δεν με σήκωνε ο αέρας στον Πειραιά (γέλια). Άλλες εποχές, αλλιώς τα περίμενα, αλλιώς τα βρήκα, ίσως δεν ταίριαζα κιόλας. Έκατσα ελάχιστα και στη συνέχεια πήγα στη Καλαμαριά, όπου πέρασα πάρα πολύ ωραία δύο χρόνια φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα».

Καμία δημοσίευση για προβολή