Επιστολή Δρόσου σε Βασιλειάδη για τη νομιμοποίηση της ΓΣ της ΕΠΟ!

285
Print Friendly, PDF & Email

Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη έστειλε ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ι. Δρόσος, με αφορμή την τέλεση της ΓΣ της ομοσπονδίας στις 30/06.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, στην επιστολή ο Δρόσος ζητεί από τον Βασιλειάδη να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα εξαιρεί την ΕΠΟ από τον υφιστάμενο αθλητικό νόμο και θα της επιτρέπει να διεξάγει την ΓΣ με βάση τα προβλεπόμενα στο καταστατικό.

Το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ανήμερα της έκτακτης ΓΣ της ΕΠΟ με θέμα την εκλογή εκπροσώπων της στην ΕΟΕ, ο Βασιλειάδης κατέθεσε τροπολογία η οποίο προέβλεπε ότι όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες που έχουν γενικές συνελεύσεις εντός του 2016 με θέμα την εκλογή εκπροσώπων τους στην ΕΟΕ θα τις διεξάγουν με βάση τα οριζόμενα στο καταστατικό τους.

Το πρόβλημα με την ΕΠΟ έγκειται στο εξής: Με βάση την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και την ενεργοποίηση του νόμου Ορφανού, μέλη της ΓΣ της ΕΠΟ είναι ένας εκπρόσωπος ανά δέκα σωματεία με βάση των αριθμό των σωματείων που έχει στη δύναμή της κάθε Ένωση.

Ωστόσο η ΓΣ που έχει προκηρυχθεί για τις 30/6 θα διεξαχθεί με βάση τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της ΕΠΟ, που δεν έχουν καμία σχέση, ως προς των αριθμό των μελών της ΓΣ, με αυτά που προβλέπονται στον εν ισχύ αθλητικό νόμο και επομένως για να μην κριθεί άκυρη η ΓΣ για να είναι νόμιμη η ΓΣ η ΠΔΕ/ΕΠΟ ζητεί από τον Βασιλειάδη θα πρέπει να καταθέσει τροπολογία, παρόμοια (σε φιλοσοφία) με αυτήν που κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here