Αυγενάκης: «Οι αποφάσεις κατά της βίας θα έχουν άμεσα ορατά αποτελέσματα»

Print Friendly, PDF & Email

Για αποφάσεις που θα εφαρμοστούν άμεσα και θα φέρουν σύντομα αποτελέσματα στον στόχο της πάταξης της βίας στα γήπεδα έκανε λόγο με δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού αθλητισμού:  

«Όταν υπάρχει ουσιαστική συνεργασία και εμπιστοσύνη μέσα από διάλογο είναι βέβαιο ότι υπάρχει ικανοποίηση. Πέρα από τα φορολογικά θέματα -που δημιουργούν μια ρευστότητα που χρειάζονται αυτή τη στιγμή οι ομάδες και για αυτό τρέξαμε τις διαδικασίες- το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί είναι η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Η συζήτηση δεν περιορίστηκε σε ωραίες προθέσεις και ευχολόγια»

« Ανοίξαμε όλα τα χαρτιά μας. Σε συνέχεια σύσκεψης που είχα με τον αρμόδιο υπουργό προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μιας δεύτερης σύσκεψης με τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη, κ.Οικονόμου και τον κ. Τσιάρα, υπουργό δικαιοσύνης, σήμερα συζητήσαμε με τις κεφαλές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τους ευχαριστώ για τη συνεργασία που έχουμε.

Συζητήσαμε όλα τα ζητήματα που είναι άμεσα εφαρμόσιμα. Θέσαμε ένα δεύτερο στάδιο και ένα τρίτο στάδιο ζητημάτων που πρέπει να τρέξουν. Υπάρχει συμφωνία και για αυτό είμαι βέβαιος πως πολύ σύντομα τόσο από πλευράς του υπουργείου μας, όσο και ζητήματα που αφορούν νομοθετικά πρωτοβουλίες άλλων υπουργείων, θα γίνουν σύντομα νόμοι του κράτους με τη δική μας παρακολούθηση.

Είμαι βέβαιος για την εφαρμογή τους και τα άμεσα αποτελέσματα γιατί και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Θέλουμε να επιστρέψουν οι οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα. Θα το καταφέρουμε όταν ψηφίσουμε νόμους ή ενεργοποιήσουμε ήδη ψηφισμένους νόμους και να μη λέμε μισόλογα. Να δουλέψουμε μεθοδικά και οργανωμένα. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά πολύ πιο άμεσα στους Έλληνες φιλάθλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here