“Εάν τα δεδομένα το επιβάλλουν θα υπάρξουν έκτακτα μέτρα στις αθλητικές συναντήσεις”

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με αφορμή την απόφασή της να διεξαχθούν κανονικά οι αθλητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο παρότι έχουν πλέον επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Σε αυτό η ΓΓΑ ξεκαθαρίζει πως αν κριθεί σκόπιμο δεν αποκλείεται επιβληθούν έκτακτα μέτρα όπως για παράδειγμα η απόφαση διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά:
Με αφορμή την διεξαγωγή των προγραμματισμένων αθλητικών δραστηριοτήτων τα προσεχή 24ώρα, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

· Το πλαίσιο των καθημερινών εξελίξεων και τη συντεταγμένη αντιμετώπιση από την Πολιτεία, που αφορά στα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, τα εκτιμά και εισηγείται αναλόγως η «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» του Υπουργείου Υγείας, η οποία επιτροπή αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους.

· Για το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το δημόσιο συμφέρον έχει απόλυτη προτεραιότητα στη λήψη αποφάσεων που ξεπερνούν την αθλητική κοινότητα, ιδιαίτερα όταν άπτεται θεμάτων υγείας.

· Ο κ. Αυγενάκης παραμένει σε συνεχή επικοινωνία από χτες το μεσημέρι με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

· Η εισήγηση των ειδικών, υπό τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν καθησυχαστική. Μας ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος, με τις παρούσες συνθήκες, οποιασδήποτε παρέμβασης και εκτάκτου μέτρου στη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων για τις επόμενες ημέρες.

· Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση αυτή μπορεί να αλλάξει, εάν τα δεδομένα, που καταφθάνουν στους αρμοδίους, επιβάλλουν διαφορετικούς χειρισμούς.

Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ηρεμία, υπευθυνότητα και προσοχή, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των αθλητικών φορέων της χώρας μας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή