«Εάν διαπιστωθεί παράβαση στη μεταβίβαση μετοχών, η Ξάνθη θα υποβιβαστεί»

Στιγμιότυπο από την εκδίκαση της υπόθεσης "πολυιδιοκτησίας" ΠΑΟΚ - Ξάνθης στην ΕΕΑ
Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε στην ΕΕΑ η εξέταση της υπόθεσης που αφορά την καταγγελία του Ολυμπιακού κατά των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια αφού είχε διάρκεια πάνω από έξι ώρες! Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 16.45.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία παρέστη ως καταγγέλλουσα, εκπροσώπησαν οι Λίνα Σουλούκου και οι νομικοί σύμβουλοι Χατζησαββάογλου, Καρπετόπουλος, Γιαννακού και Τσιρωνάς.

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι νομικοί σύμβουλοι Μαυρομμάτης, Μπίρδας, Κατσάς, Φωτιάδης.

Από την Ξάνθη, εκτός από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Στράτο έδωσαν ακόμη το “παρών” οι δικηγόροι Δασκάλακης, Παπαδοπούλου, Δετσαρίδης.

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Ξάνθης, Πολυχρόνης Συγγελίδης, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Χριστοδούλου.

Την προηγούμενη Πέμπτη η διαδικασία αναβλήθηκε διότι στην κλήση της ΠΑΕ Ξάνθη δεν ήταν η παράγραφος 9, του άρθρου 69, περί πολυιδιοκτησίας, κάτι που αυτήν τη φορά συνέβη.

Η συζήτηση για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης
Στο πρώτο σκέλος της συνεδρίασης συζητήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τη Βιαμάρ στην Insports. Η πλευρά της Ξάνθης τόνισε πως δεν υπάρχει καμία παρατυπία και εάν υπάρχει κάποια αστοχία έγινε εκ παραδρομής.

Σημειώνεται ότι για τη μεταβίβαση των μετοχών είχε δοθεί άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με σχετική απόφαση που είχε ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου 2019.

Από την ΕΕΑ πάντως τόνιζαν πως η Ξάνθη δεν είχε ενημερώσει για τη μεταβίβαση των μετοχών. Οτι δηλαδή δεν είχε κοινοποιήσει τη μεταβίβαση εντός των 10 ημερών που προβλέπεται από το νόμο. Πρόσθεταν δε, πως σε τέτοιες περιπτώσεις εφόσον διαπιστωθεί παράβαση, βάσει Νόμου η ποινή που προβλέπεται είναι ο υποβιβασμός.

Οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ Ξάνθη διατείνονταν πως ο σύλλογος ενημέρωσε τηλεφωνικά τη γραμματεία της ΕΕΑ.

Στο δεύτερο σκέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο της πολυϊδιοκτησίας
Η διαδικασία διεκόπη λίγο μετά τις 13:00 για διάλειμμα και άρχισε μετά τις 14:00, όπου εξετάστηκε η καταγγελία του Ολυμπιακού περί πολυϊδιοκτησίαeς. Επί του θέματος τοποθετήθηκε τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όσο και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου ρωτήθηκαν για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εκείνοι αποκρίθηκαν πως η ΠΑΕ ανήκει στην Dimera. Ότι το 91% της Dimera ανήκει στο Νίκο Σαββίδη και το 9% ανήκει στη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη. Ορμώμενοι από αυτό, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστήριζαν ότι μεγαλομέτοχος λοιπόν της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο Νίκος Σαββίδης, γιος του Ιβάν.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ τόνισαν πως ο Καλπαζίδης είναι τρίτος ξάδερφος του Ιβάν Σαββίδη και πως έτσι μπορεί να αγοράσει όποια ομάδα θέλει, διότι ο ΚΑΠ από τον τρίτο βαθμό συγγένειας και μετά δεν απαγορεύει σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ.

Στις εμπλεκόμενες πλευρές δόθηκε προθεσμία ως την Πέμπτη να καταθέσουν υπομνήματα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΕΑ

1. α) Κλήση σε ακρόαση των ΠΑΕ “Α.Ο. ΞΑΝΘΗ”, για παραβίαση των άρθρων 69 παρ.παρ. 3, 6, 9, 12 ν.2725/1999 και 77Α παρ.παρ. 3, 5, 6 ν.2725/1999 και “ΠΑΟΚ” για παραβίαση του άρθρου 69 παρ.παρ. 9, 12 ν.2725/1999 (εξ αναβολής)
β) Κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.” για την υποστήριξη της καταγγελίας της σε βάρος των ΠΑΕ “Α.Ο. ΞΑΝΘΗ” και “ΠΑΟΚ”. (εξ αναβολής)

ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΩΝ έως Πέμπτη 23.01.20 και ώρα 12:00.

2. Άδεια 69Α
α) ΚΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (εξ αναβολής)
ΜΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (30%)
ΜΑΤΣΑΜΑΣ ΣΑΒΒΑΣ-ΜΙΧΑΗΛ (30%)
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (30%)

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Τζουλάκης

*Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 27/1, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βγει απόφαση, νωρίτερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή