Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία δύο γιατροί στην υπόθεση του Αστόρι

Print Friendly, PDF & Email

Ο εισαγγελέας της Φλωρεντίας, θα απευθύνει κατηγορίες στους γιατρούς, Φραντσέσκο Στάνιο και Τζόρτζιο Γκαλάντι για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας του Ντάβιντε Αστόρι, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Από τις έρευνες προκύπτει πως οι δύο γιατροί γνώριζαν ότι ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής είχε καρδιολογικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2014 εξέδωσαν πιστοποιητικό καταλληλότητας για αθλητικές δραστηριότητες, παραλείποντας ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες. Μία από αυτές ήταν οι έντονες συστολές που είχε η καρδιά του στο τεστ άγχους που υποβλήθηκε.

Επίσης, ο Γκαλάντι φέρεται να είχε επιτρέψει στον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται και μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2016 και του 2017, παρότι ο Αστόρι εμφάνιζε καρδιακές αρρυθμίες.

Επιπλέον, οι δύο γιατροί κατηγορούνται για το γεγονός πως δεν του ανέφεραν να προβεί σε περισσότερες και αναλυτικότερες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έπασχε από καρδιακή νόσο ή αρρυθμιογόνο σύνδρομο.

Εάν οι παθογένειες του ποδοσφαιριστή είχαν διαγνωστεί έγκαιρα, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ποδοσφαιριστής πιθανότατα δε θα είχαν αποβεί μοιραία για τη ζωή του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή