Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις (vd)

Print Friendly, PDF & Email

Οι συντάξεις βρίσκονται στο επίκεντρο της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Την αρχή έκανε το κυβερνών κόμμα, δίνοντας στη δημοσιότητα το πέμπτο κατά σειρά προεκλογικό spot του, με τίτλο «Αποκατάσταση των αδικιών – Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους».

Σε αυτό πρωταγωνιστεί μία ηλικιωμένη, η οποία… προσπαθεί να θυμηθεί πόσες φορές της έκοψαν τη σύνταξη, πριν… ανακουφιστεί στο άκουσμα της είδησης ότι από τον Ιανουάριο του 2019 δεν πρόκειται να υποστεί κι άλλη μείωση.

Η απάντηση της ΝΔ στο spot του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μέσα σε λίγες ώρες απάντησε στο προεκλογικό spot του ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα «ούτε θυμάμαι πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη».

«Θα σας θυμίσουμε εμείς», απαντά η ΝΔ στο δικό της spot, με τίτλο «Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες».

Σε αυτό, λοιπόν, παραθέτει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα από το 2015, μεταξύ των οποίων η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η περικοπή των παλιών συντάξεων με εισφορά 6% υπέρ Υγείας και φυσικά η μείωση των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου «έως και 38%».

Μάλιστα, η ΝΔ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2.056 ευρώ κάθε χρόνο» και ζητά «πολιτική αλλαγή τώρα».

Πηγή:politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή