Ολα ανοιχτά στο θέμα της εφαρμογής του νόμου για τις μετοχές των παραγόντων

Print Friendly, PDF & Email

Στην επικαιρότητα βρίσκεται ξανά το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών, των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού και Γ. Κομπότη, οι οποίοι κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Λεβαδειακός αντίστοιχα, λόγω της παραπομπής τους σε δίκη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση που αφορά αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα την περασμένη Πέμπτη όταν έπειτα από αίτημα του Ολυμπιακού η Super League αποφάσισε να στείλει επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και στην ΕΠΟ, με την οποία να ζητεί την τροποποίηση της διάταξης που υποχρεώνει τα παραπάνω πρόσωπα, αλλά και όσους έχουν το ίδιο κώλυμα να παραδώσουν τις μετοχές τους.

Όπως επιχειρηματολόγησε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Μπαταγιάννης, η διάταξη του νόμου έχει πολλά κενά και δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής. Αποφασίστηκε να ζητηθεί η υποχρεωτική μεταβίβαση των μετοχών να υπάρχει μόνο στην περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για κακούργημα και όχι στην περίπτωση παραπομπής σε δίκη.

Την επόμενη μέρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άσκησε αίτηση αναίρεσης για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών κάτι που εκτιμάται ότι μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση για τους κατηγορούμενους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δεν είχε λάβει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (18/12) την επιστολή της Super League, την οποία αναμένει για να δει τι αναφέρει και να τοποθετηθεί αναλόγως.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα συζητήσει το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών ωστόσο και εκεί το κλίμα που υπάρχει είναι ότι πρόκειται για διάταξη νόμου, η οποία είναι δύσκολο να εφαρμοστεί για τρεις λόγους που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Επομένως όλα σε αυτήν την υπόθεση δείχνουν να είναι ανοιχτά ενώ σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση από την ΕΕΑ περί εφαρμογής του νόμου μέσω της διαπίστωσης κωλύματος στα τρία προαναφερθέντα πρόσωπα (Μαρινάκης, Σπανός, Κομπότης), θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν προσφυγές από τους θιγόμενους στα αρμόδια δικαστήρια.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή