Παρένθετη εταιρεία υπάρχει στη σύμβαση της ΕΠΟ για τις στολές των διαιτητών

Print Friendly, PDF & Email

Νέα στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας, που σύμφωνα με τη «Δίκη στο ΣΚΑΪ», έχει αρχίσει με την κλήση μαρτύρων και αφορά δύο συμβάσεις με εταιρείες ένδυσης που υπογράφηκαν από την ΠΔΕ/ΕΠΟ, φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της εκπομπής «…δεν χρειάστηκε διαγωνισμός γιατί επρόκειτο να δοθούν χορηγίες στην ΕΠΟ, αλλά οι συμφωνίες ευνοούν πολύ περισσότερο την εταιρία απ’ ότι την Ομοσπονδία».

Η σύμβαση που αφορά τις στολές των διαιτητών υπεγράφη στις 24 Ιουλίου. Δηλαδή λίγες ημέρες πριν η διορισμένη διοίκηση από τη FIFA στην ΕΠΟ εκπνεύσει, κάτι που συνέβη στις 18 Αυγούστου, οπότε διεξήχθησαν οι εκλογές από τις οποίες προέκυψε η νέα διοίκηση.

Η σύμβαση που υπεγράφη με μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών προβλέπει ότι στους διαιτητές της Super League οι στολές –τις οποίες μέχρι πρότινος προμηθεύονταν από την JOVA – θα δοθούν δωρεάν, κάτι που δεν θα ισχύσει για τους διαιτητές των υπόλοιπων εθνικών κατηγοριών που είναι υπερδιπλάσιοι και θα πρέπει να αγοράσουν οι ίδιοι με δικά τους έξοδα τις στολές τους.

Παρόμοια υποχρέωση που πέρασε και στην προκήρυξη κυπέλλου και Γ’ Εθνικής υπήρχε σχετικά με τις μπάλες. Με άλλα λόγια υποχρεώνονταν οι ομάδες να αγοράσουν μπάλες της συγκεκριμένης εταιρείας.

Έπειτα από το θόρυβο που προκλήθηκε η Ε.Ε. της ΕΠΟ ανακάλεσε και με απόφασή της ήρε την υποχρέωση των ομάδων να αγοράσουν μπάλες.

Ένα άλλο σημείο της σύμβασης που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας είναι η πρόβλεψη που υπάρχει ώστε η προμήθεια του υλικού να γίνεται από τη μεγάλη αθλητική εταιρεία μέσω άλλης εταιρείας. Της Sport World Business.

Δηλαδή, μέσω μια παρένθετης εταιρείας που εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής.

Η σκοπιμότητα της ύπαρξης δύο εταιρειών, ίσως θα πρέπει να απαντηθεί από τα τρία μέλη της ΠΔΕ που υπέγραψαν τη συμφωνία, δύο από τα οποία συμβλήθηκαν εκ νέου ως συνεργάτες της ομοσπονδίας.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι η εν λόγω σύμβαση πέρασε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή