Τι συζήτησαν Γραμμένος – Καρυπίδης για την απαγόρευση μεταγραφών από τη FIFA

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση του προέδρου του Άρη, Θ. Καρυπίδη με με τον προέδρο της ΕΠΟ Β. Γραμμένο στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα την απαγόρευσης μεταγραφών που επέβαλε η FIFA στον Αρη.

O Kαρυπίδης αναφέρθηκε στις νομικές ενέργειες που προτίθεται να κάνει για την άρση της απαγόρευσης.  Στη συζήτηση επισημάνθηκε η αλλαγή στάσης της μετά την αλλαγή στάσης της FIFA και ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί μέσα απ’ την αλληλογραφία FIFA – ΕΠΟ αλλά απαιτείται η δραστηριοποίηση της ίδιας της ΠΑΕ Αρης, που θα πρέπει να πείσει
την παγκόσμια συνομοσπονδία πως δεν σχετίζεται με τις “παλιές οφειλές”.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε επαφή με ομάδα δικηγόρων με έδρα την Ελβετία, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε τέτοια ζητήματα, έχουν απόλυτη γνώση του αντικειμένου και θα επιδιωχθεί συνάντηση με το νομικό επιτελείο της FIFA, ώστε να κατατεθούν όλα τ’ απαραίτητα έγγραφα και ν’ αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί στον Αρη.

Ως γνωστόν η FIFA με έγγραφό της προς την ΕΠΟ επιβεβαιώνει την απαγόρευση μεταγραφών, που έχει επιβληθεί με το αρχικό ποσό της οφειλής να φτάνει τις 800.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις το ένα εκατ. ευρώ Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές Κρίστιαν Πορτίγιο, Ντιόγκο Σιστόν και Χαβιερ Ούμπιδες, καθώς επίσης για το μάνατζερ του Αργεντινού. Όλοι αυτοί προσέφυγαν στη FIFA και δικαιώθηκαν.

Η απόφαση της FIFA ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου” και για όλες τις ομάδες που στο παρελθόν τέθηκαν σε εκκαθάριση  και στη συνέχεια επανήλθαν στις επαγγελματικές κατηγορίας με νέο ΑΦΜ, αφού κατά τη FIFA και ο σημερινός σύλλογος αποτελεί συνέχεια της παλιάς εταιρείας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Φιορίν Ντουρμισάι δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας στη Λάρισα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή