Αλλαγή νόμου για την “απελευθέρωση” των οργανωμένων μετακινήσεων φιλάθλων

Print Friendly, PDF & Email

Με “φόντο” τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για μείωση των δυνάμεων της αστυνομίας στους επαγγελματικούς αγώνες και απομάκρυνσης από τους ερασιτεχνικούς, πραγματοποιήθηκε της Δευτέρα 12/8 συνάνηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκη.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ δεν φωτίζει τις προθέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όμως αναφέρει την επιθυμία Αυγενάκη για επανέναρξη των οργανμένων μετακινήσεων φιλάθλων, που συνδυάζεται με αλλαγές σον νόμο.

Κατά καιρούς δύο θέματα έχουν απασχολήσε. Το πρώτο είναι απάλειψη των οι ποινικών ευθυνών που προβλέπονται για τα μέλη ΔΣ των ΠΑΕ, σε περίπτωση επεισοδίων κατά τις οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων και το δεύτερο η διαδικασία απαγόρευσης μεμονομένων μετακινήσεων που λαμβάνεται από τον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της αστυνομίας και σύμφωνης γνώμης της ΔΕΑΒ.

Επίσης οι ΠΑΕ μπορούν να μπλοκάρουν την όποια μετακίνηση αποφασίζοντας να μη δώσουν εισιτήρια στη φιλοξενούμενη ομάδα.

Στις 19/8 σε νέα ευρεία σύσκεψη θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη βία που θα εφαρμοστούν πρώτα στη Super League 1.

Η ενημέρωση από τη ΓΓΑ αναφέρει τα εξής:

Οι πρώτες συντονισμένες ενέργειες για το σχέδιο δράσεων “αντιμετώπιση της βίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους περιβάλλοντες χώρους και συνέπειες των βιαιοπραγούντων” αναλύθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους επιτελείς του.

Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής των οικογενειών και των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και η διόρθωση της στρέβλωσης, κατά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου τα αθλητικά γεγονότα να διεξάγονται παρουσία οπαδών των διαγωνιζομένων ομάδων, μέσω οργανωμένων μετακινήσεων των φιλοξενουμένων.

Συμφωνήθηκε η εφαρμογή του δόγματος της μηδενικής ανοχής σε όλα τα επίπεδα, θέση άλλωστε που ο κ. Αυγενάκης είχε εκφράσει και στην πρόσφατη σύσκεψη με την ΕΠΟ, για τις τροποποιήσεις στους Πειθαρχικούς της Κανονισμούς.

Εκτιμήθηκε, επίσης, ότι βασικό ρόλο στο σχέδιο “ασφάλεια και καταπολέμηση της βίας” οφείλουν να παίξουν, δια της συμμόρφωσης, πρωτίστως οι παράγοντες, αλλά και μέρος των ΜΜΕ, που ενίοτε δυναμιτίζουν το κλίμα, με δηλώσεις και δημοσιεύματα, αντί να το αποφορτίζουν.

Επίκειται άμεση ενεργοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, που σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις προς τη βελτίωσή του, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πέραν εκείνης με τον Προστασίας του Πολίτη.

Την προσεχή Δευτέρα, 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη, ακόμα πιο ευρεία, σύσκεψη των συναρμοδίων κυβερνητικών φορέων, για την εξειδίκευση του περιγράμματος των δράσεων, οι οποίες θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο 24 Αυγούστου, με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή