Αναψε η φλόγα του Μαραθωνίου, όλα έτοιμα για την 35η στάση

Print Friendly, PDF & Email

Tο μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Μαραθώνιας φλόγας κηρύσσοντας επισήμως την έναρξη του 35ου Μαρθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12.30 με τον χαιρετισμό του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο αγώνας συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν και τον θρύλο με την Ιστορία, καθώς είναι ο μοναδικός Μαράθωνιος που πραγματοποιείται πάνω στην κλασική διαδρομή». Κι αφού ευχήθηκε στους 51.000 δρομείς να τερματίσουν όλοι νικητές στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να γίνουν μέρος της Ιστορίας επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο μήνυμα του Μαραθωνίου είναι «η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η ανθρώπινη βούληση που δεν γνωρίζει όρια».

Στο δικό του χαιρετισμό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επισήμανε ότι: “Ο Μαραθώνιος είναι συνυφασμένος με την Ελλάδα, τον τόπο του Μαραθωνίου Κινήματος. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, τα τελευταία χρόνια με τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της ελληνικής ομοσπονδίας κλασσικού αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ, αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα του Παγκόσμιου Αθλητισμού. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο, με την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών ο αριθμός των συμμετεχόντων ολοένα κι αυξάνεται” και δήλωσε τη στήριξη στην ανάπτυξη και προώθηση του Μαραθωνίου».

Χαιρετίζοντας τελετή αφής, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης παρατήρησε ότι: “Σε καιρούς που οι αλλαγές είναι συχνά ανεπιθύμητες, ο Μαραθώνας και ο Μαραθώνιος παραμένουν για αμέτρητες γενιές, ένα σημείο αναφοράς που εμψυχώνει και θυμίζει σε όλους ότι η αυταπάρνηση, η επιμονή και η αποφασιστικότητα θα νικήσουν, θα επιβιώσουν και θα εμπνεόυν τη ζωή και τον αθλητισμό”, είπε ο δήμαρχος.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή