Αποβολή από το πρωτάθλημα στην τρίτη εισβολή οπαδών σε αγωνιστικό χώρο

Print Friendly, PDF & Email

Αυστηροποιημένος προς όλες τις κατευθύνσεις θα είναι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ. Πέρα από τις αυστηρές ποινές για τις δυσμενείς κρίσεις κατά των αξιωματούχων του ελληνικού ποδοσφαίρου (διαιτητές, μέλη της ΚΕΔ, διοίκηση της ΕΠΟ), ο πέλεκυς θα πέφτει βαρύς και σε περιστατικά επεισοδίων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Live Sport” στις διατάξεις θα συμπεριληφθεί ακόμη και η ποινή της αποβολής από το πρωτάθλημα όταν οι οπαδοί της ίδιας ομάδας εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο για τρίτη φορά και οι πράξεις τους συνδέονται με βιαιοπραγίες.

Αναλυτικά οι τροποποιήσεις του άρθρου 15 του Π.Κ.

Άρθρο 15 παρ 4: γ) Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων

δ) Σε περίπτωση που η είσοδος των οπαδών έγινε πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα και δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ξένης ιδιοκτησίας ισχύουν οι ποινές της περίπτωσης α της παραγράφου 4, μειωμένες μέχρι το 1/3.

ε) σε περίπτωση που εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου υπάρξουν εις βάρος μιας ομάδας 3 περιπτώσεις εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργία βιαιοπραγιών εντός αυτούς, τότε η εν λόγω ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή