Αποκάλυψη: Ο Καραμανλής, η Μέρκελ και τα εξοπλιστικά!

Print Friendly, PDF & Email

Ο Καραμανλής, η Μέρκελ και οι πιέσεις για τα εξοπλιστικά! Έντονο παρασκήνιο και πιέσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο φαίνεται ότι έκρυβε η συνάντηση Μέρκελ-Καραμανλή στη Ραφήνα τον Ιούλιο του 2007, όπως αποκαλύπτει το «www.politik.gr».

Τις τελευταίες εβδομάδες το Σκοπιανό μονοπωλεί τα φώτα της επικαιρότητας. Πολλά έχουν λεχθεί και έχουν γραφτεί για το παρασκήνιο της Συνόδου στο Βουκουρέστι και το βέτο που έθεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τα όσα διαμείβονται με λεπτομέρειες πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνόδων μεταξύ των ηγετών των διαφόρων κρατών είναι κάτι που πολλές φορές παραμένει μυστικό. Ή τουλάχιστον το ακριβές παρασκήνιο των όσων συμβαίνουν. Συνήθως οι πιέσεις προς τους ηγέτες των διαφόρων χωρών γίνονται με διπλωματικά και όχι μόνο μέσα, ενώ πολλές φορές στο τραπέζι μπορεί να πέσουν και οικονομικές συμφωνίες όπως π.χ. για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τον Ιούλιο του 2007 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε στη Ραφήνα με την Γερμανίδα ομόλογό του Άνγκελα Μέρκελ. Τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέρες πριν, έχουν αρχίσει να αναφέρονται στο «μενού» της συνάντησης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής η Γερμανίδα καγκελάριος μεταξύ άλλων θα έθετε στον Έλληνα πρωθυπουργό και θέμα πώλησης εξοπλιστικών προγραμμάτων γερμανικής κατασκευής, όπως επίσης και το θέμα της απόκτησης των Eurofighter. Την περίοδο εκείνη η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι υψηλοί, ο Κώστας Καραμανλής πανίσχυρος και οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν τη συνάντηση των δυο ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να θίξουν και το ζήτημα της πώλησης εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή