“Αποτυχημένη η μεταφορά των δυσμενών δηλώσεων στην Επιτροπή Δεοντολογίας”

Print Friendly, PDF & Email

Την επιστροφή στον Πειθαρχικό Κώδικα (από τον Κώδικα Δεοντολογίας) των ποινών σε σχέση με δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών, δυσμενείς δηλώσεις και την εκδίκαση των οικείων αδικημάτων από τα πειθαρχικά όργανα, προτείνει η Super League, όπως αποφάσισε στο ΔΣ της Παρασκευής 11/5.

Μάλιστα ο συνεταιρισμός θωρεί ότι η μεταφορά των σχετικών προβλέψεων στον Κώδικα Δεοντολογίας κρίνεται ως μη πετυχημένη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυσμενείς δηλώσεις μεταφέρθηκαν από τον Πειθαρχικό Κώδικα στον Κώδικα Δεοντολογίας επί των ημερών της διορισμένης από τη FIFA, ΠΔΕ/ΕΠΟ.
Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε η διοίκηση και τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ έδειξαν ανοχή σε τέτοιου είδους δηλώσεις, με αποτέλεσμα οι πάση φύσεως διαμαρτυρίες να διογκωθούν.

Περί τα μέσα της σεζόν ενεργοποιήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας, ζήτησε και έλαβε γνώση των δηλώσεων και πλέον μέσω του ερευνητικού τμήματος έχει καλέσει τις ΠΑΕ να παράσχουν εξηγήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, όσον αφορά τις τροποποιήσεις στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, η Super League θα προτείνει:

Α) Να επανέλθει η πρόβλεψη περί μη ευθύνης ομάδας για απρεπή συμπεριφορά φιλάθλων σε αγώνα οι οποίοι στρέφονται αποκλειστικά και μόνο κατά της ομάδας τους.

Β) Να καταργηθεί το ελάχιστο όριο ποινών, καθώς και η κατάργηση της δυνατότητας του διαιτητή να διακόπτει αγώνα για τα αδικήματα όπως απρεπή συνθήματα, πανό, λέιζερ.

Γ) Η άσκηση έφεσης να αναστέλλει την εκτέλεση των αποφάσεων, επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που η άμεση εκτελεστότητα των πρωτοβάθμιων αποφάσεων οδηγεί σε εκτέλεση ποινών που μπορεί να πέσουν σε δεύτερο βαθμό (π.χ. περιπτώσεις ποινών διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές).

Δ) Προτείνεται η πρόβλεψη της ποινής της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για συγκεκριμένες κερκίδες (και όχι για το σύνολο του γηπέδου) σε περίπτωση που επεισόδια έγιναν ή προκλήθηκαν αποκλειστικά και μόνο από ευρισκόμενους σε αυτές φιλάθλους και όχι γενικευμένα.

Διαβάστε ακόμα: Εκκένωση κερκίδων λόγω επεισοδίων και μείωση ποινής λόγω ανεύρεσης δραστών!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή